Kiderült: a magyarok pontosan tudják, hogy hazudnak nekik

  • narancs.hu
  • 2016. október 15.

Belpol

5 nagyon durva adat a Publicus közvélemény-kutatásából.

A Publicus Intézet a Vasárnapi Hírek megbízásából október 11. és 13. között, 1000 fő megkérdezésével készített reprezentatív közvélemény-kutatásban vizsgálta a sajtószabadsággal kapcsolatos attitűdöket, és a Népszabadság felfüggesztésének a megítélését.

Ebből kiderül:

1. A válaszadók kétharmada (67 százalék) szerint jelenleg a Fidesznek van nagyobb befolyása a média működésére, és mindössze 2 százalék (!!!) gondolja azt, hogy a baloldalnak.

2. Szintén közel kétharmadnyian (59 százalék) gondolják azt, hogy most, a Fidesz-kormány idején van a kormánynak nagyobb befolyása a sajtóra, míg csupán 16 százalék gondolja azt, hogy a korábbi MSZP-kormányok idején volt.

3. Erről így gondolkodnak a Fidesz-szavazók is (46 százalék 25 ellenében).

4. A megkérdezettek majd’ kétharmada (59 százalék) szerint ma Magyarországon a sajtószabadság erősen korlátozott, és a közszolgálati médiumok egyoldalúan közvetítenek. Hasonló arányban (58 százalék) gondolják ezt a legtöbb emberhez eljutó hírforrások esetében is.

5. A magyarok 85 százaléka hallott arról, hogy a Népszabadság felfüggesztette működését, viszont csak egyharmaduk, hogy Fidesz-közeli vállalkozás befolyása alá került.

További részletek a ma megjelent Vasárnapi Hírekben. Forrás: Publicus.

Figyelmébe ajánljuk