Kiderült, miért fogadta Orbán Simonkát

  • narancs.hu
  • 2019. július 22.

Belpol

Nyomós indoka volt rá.

Miért tartotta fontosnak hivatalában fogadni Simonka Györgyöt? – kérdezte meg Vadai Ágnes, a DK képviselője  Orbán Viktortól írja a 24.hu. Az ellenzéki képviselő ugyanis felettébb furcsának találta, hogy a kormányfő fogadta Simonka Györgyöt, lévén a fideszes képviselőt az ügyészség bűnszervezetben elkövetett, különösen jelentős vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalással gyanúsítja. Márpedig komoly lehet az ügy, ha a Fideszhez kötődő bűncselekmények felgöngyölítésében nem igazán jeleskedő Polt Péter legfőbb ügyész kénytelen volt megindítani az eljárást. Simonka mentelmi jogát a Parlament már bő fél évvel ezelőtt fölfüggesztette.

Vadai Ágnes külön kérte, hogy a miniszterelnök ne hivatkozzék az üggyel kapcsolatban az ártatlanság vélelmére, hiszen igen sok különféle bűncselekményekkel meggyanúsított polgár él hazánkban, akiket a miniszterelnök nem tartott szükségesnek hivatalában fogadni, ott velük együtt fényképezkedni, hogy aztán ők mindezt közösségi oldalaikon közhírré tehessék. Az ártatlanság vélelme Simonka Györgyöt is megilleti, ám ez aligha indok a nyilvánosság előtt megejtett találkozóra.

Vadai Ágnes arra is kíváncsi volt, hogy miről egyeztettek a találkozón? Leltároztak-e Simonka távozása után és hiánytalanul megvolt-e minden? Ugye nem következik ebből, hogy az ügyészség, további fél év tessék-lássék nyomozás után bűncselekmény híján megszünteti az eljárást?

A képviselő kérdéseire Orbán Viktor helyett Rogán Antal megbízásából Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda államtitkára adott választ. Mint kiderült a  kormányfő az összes mandátummal rendelkező kormánypárti képviselőt meghívta egy  koccintásra a költségvetés elfogadása alkalmából. A költségvetés ugyanis Dömötör, illetve Orbán Viktor szerint jól szolgálja Magyarország további erősödését. Több pénz jut a családokra, a biztonságra, és az adócsökkentések is folytatódnak.

Figyelmébe ajánljuk