Kihívó nélkül, ismét Orbán Viktort választották a Fidesz elnökének

  • narancs.hu
  • 2023. november 18.

Belpol

Egyetlen jelöltként nem az újraválasztása, csupán annak aránya volt a kérdéses.

A Fidesz jubileumi, 30. kongressszusán újabb 2 évre választott elnököt, és ahogy 2021 novemberében, úgy most is a hivatalban lévő pártelnök, Orbán Viktor volt az egyetlen jelölt a pozícióra. Így újraválasztása nem volt kérdés, csak az, hány százalékos támogatottsággal kapja meg az irányítás jogát. Kósa Lajost 1145, Kubatov Gábort 1158, Gál Kingát 1150, Németh Szilárdot pedig 1121 szavazattal választották a Fidesz alelnökévé.

A Fidesz és a KDNP szövetsége a magyar történelem és az Európai Unió legsikeresebb politikai konstrukciója

– állapította meg a kongresszust nyitó beszédében Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes, aki a kormánykoalíció feladatát a "keresztény civilizáció és a nemzeti szuverenitás védelmében" határozta meg, méghozzá Szent István-i alapokon. Az őt követő felszólaló, Kelemen Hunor, a Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ) elnöke sem fukarkodott a dicséretekkel, és azt mondta, “a nemzetpolitika kopernikuszi fordulatát hajtotta végre az Orbán-kormány” – írja összefoglalójában a hvg.hu.

“Számvetéssel” kezdte beszédét Kövér László fideszes házelnök, akinek eszébe jutott, hogy majd azt javasolja, 5 percig csak némán hallgassák a csendet, vagy énekeljenek egy “P. Mobil nótát”, de végül ezek helyett mégis beszédet mondott. Ebben előkerült, hogy “az ukránokat vágóhídra küldik”, miközben “a brüsszeli föderalaisták és útonállók” sem pihennek, a hazai ellenzék pedig "Káin nyomdokában járó Marx-ként" viselkedik, az Egyesült Államok pedig "egy Andropov-imitátort küldött ide".

Viszont Kövér szerint Magyarország sikeres, “hamarosan egy új, felfelé ívelő időszak veheti kezdetét.” Azt is mondta, hogy a Soros-család "szellemi-lelki kényszerzubbonyba próbálja kötni az emberiséget, de Kövér szerint

 

ez nem a Soros Alexek országa, hanem a kurucok, Nemecsek Ernők és Wittner Máriák hazája."

“Geri és Feri régóta pajtikák és mindkettő alkalmatlan” – ezt már a következő felszólaló, Kubatov Gábor Fradi-vezér és Fidesz-pártigazgató állapította meg Karácsony Gergely főpolgármesterről és Gyurcsány Ferenc DK-elnökről. Végül a városvezetést bíráló beszédét azzal zárta: "Nincs Karácsony Gyurcsány nélkül".

Az ellenzék pártjai közül a "baloldal csődörpártjáról", a Demokratikus Koalícióról beszélt a legtöbbet a következő felszólaló, Kocsis Máté Fidesz-frakcióvezető. Szerinte a Gyurcsány-házaspár "külföldi milliárdosok pénzéből akart itthon kormányra kerülni". "Mi viszont megvédjük hazánk szuverenitását, ez alaptörvényi garanciát is kap" – tette hozzá a politikus, utalva a készülő fideszes “szuverenitási törvénycsomagra”, amelynek benyújtása azonban egyelőre késik.

Egy viccesnek szánt közjátékkal kezdte beszédét Deutsch Tamás, a Fidesz EP-képviselője, amikor rövid néma csendet tartott, mondván: felsorolja a brüsszeli bürokraták sikereit. Ezután pedig az ellenzéki pártok brüsszeli politikáját bírálta, továbbá megígérte, hogy bár Brüsszel a “gyermekvédelmi” törvény feladását szeretné elérni, a kormány ehelyett éppen, hogy annak szigorítására készül.

Az elnökre és az alelnökökre szóló szavazatok leadására nyitva hagyott szünet délután fél egy körül lezárult, amíg pedig a küldöttek által az urnákba bedobott voksokat számolják, újabb beszédek – miniszterek, polgármesterek felszólalásai – következnek. A szavazási szünet után elsőként Varga Mihály pénzügyminiszter beszélt arról, hogy 2010 óta

utat építettünk a munka világához, utat találtunk a növekedéshez”.

Varga bejelentette, hogy jövő évtől mindenkinek, alanyi jogon jár majd az ingyenes állampapír-számla. Arról is beszélt, hogy Brüsszel visszatartja a Magyarországnak járó uniós forrásokat, és nem ad pénzt a határvédelemre, pedig az százmilliárdokba kerül. Varga beszéde után levetítettek egy – a hvg.hu szerint amúgy minden elemében demagóg –, a "genderpropagandáról" szóló kisfilmet.

Ezután Gál Kinga, a párt alelnöke és EP-képviselője szólalt fel, és arról beszélt:

a keletről rég elüldözött marxista gondolatok most nyugaton találtak táptalajt, a genderpropaganda egyre erőszakosabb",

ennek szolgálatába állt Brüsszel, ahonnan politikai zsarolás érkezik a "gyermekvédelmi" törény visszavonására. 

Utána Nagy István agrárminiszter következett, aki kijelentette: “magyar gazdák nélkül nincs magyar vidék, nem kerülne étel a magyar emberek asztalára”.

Márpedig – tette hozzá bölcsen – “enni kell.”

Később Rétvári Bence belügyminiszter-helyettes az illegális migráció veszélyeiről szónokolt, és arról is beszélt, hogy Magyarország már a világ 20 legbiztonságosabb országa között van, miközben egyre többet költ az állam rendészeti területre. Azzal búcsúzott, Magyarország nem lesz bevándorlóország".

A következő felszólaló Ferencz Orsolya űrügyi biztos volt, akit az egyik lehetséges főpolgármester-jelöltként is emlegetnek a Fideszben. Élesen bírálta Karácsony Gergelyt a többiektől már hallott paneleken – Brüsszel, baloldal, genderpropaganda – túl. Farkas Éva Erzsébet Makó, Farkas Ciprián Sopron és Balaicz Zoltán Zalaegerszeg polgármestere főként városaik kormányzati támogatással elért fejlődéséről beszéltek.

A Fidesz alelnöke, Kósa Lajos pedig azt mondta, a ‘80-as években is nagyobb biztonság volt, mint most, de itt nem elsősorban a magyar közállapotokra gondolt, hanem olyan külső tényezőkre, mint a “woke-invázió”, a különböző válságokra és gazdasági nehézségek, a migráció. Szerinte – és erről meg is szavaztatta a közönséget, amely egyetértett vele –,

200 év múlva nem lesz Európai Unió, de Magyarország igen.

A következő felszólaló, Németh Szilárd Fidesz-alelnök és rezsibiztos arról beszélt, hogy az energiaügyekhez Brüsszelnek semmi köze, úgyhogy inkább ne szóljon bele, ne akarja eltörölni a rezsicsökkentést, merthogy ez utóbbi kormányzati vívmány biztosítja szerinte a családok szuverenitását. 

Jövőre az EP-választáson “jó eséllyel jobbra fordul” Európa – mondta a következő szónok, Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter, aki szerint ehhez az kell, hogy minél kevesebb “idegenlégióst” szavazzanak be a magyarok az EP-be. Idegenlégiósok alatt ellenzéki pártok politikusait értette.

A zöldenergia fontosságáról már Koncz Zsófia, az Energiaügyi Minisztérium államtitkára beszélt. Őt Dömötör Csaba államtitkár követte, aki az ellenzékre utalva arról beszélt, hogy

Magyarország "nem ügynököknek való vidék".

Talán a legnagyobb tapsot kapta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter, aki szeret "izgalmas időkben" élni, persze csak mértékkel. Úgy vélte, "az európai politikai elit többsége elveszítette a józan eszét", mert azt hiszi, a fegyverszállítás vezet a békéhez, nem szívesen látja, ha egy férfi egy nő kezét fogja, vagy nincs kiírva a határra, hogy "willkommen". Szerinte Brüsszel nem tud annyi pénzt adni, hogy beengedje Magyarország a "genderpropagandát", és a migránsokat.

Végül délután, jóval 15 óra után, az elnök- és alelnökválasztás eredményének ismertetését követően – amely Orbán Viktor pártelnök újabb kétéves ciklusát jelenti a Fidesz élén – következett a fő szónok, aki nekiment az ellenzéknek és a "főmacher bábjátékosnak", Soros Györgynek, továbbá ilyesmiket mondott:

  • "A kormányban és bennem is van még szufla bőven, menet közben nem cserélünk lovat"
  • "Sikerült elérni a kitűzött kormányzati célokat, pedig voltak nehéz kormányzati éveink"
  • "Az uniót nem elhagyni, hanem megváltoztatni kell"
  • "Brüsszel pénzügyi zsarolási kísérletei zátonyra futottak", de azt a "pár eurót még be kell hajtani" rajtuk
  • "A mi zöldpolitikánk nem ideológiai, és nem pártalapon áll"
  • "A mi kormányunk nindzsa-kormány, úgy tervezzük, hogy a bevetés után az ellenségeink maradnak a földön"

A Fidesz a Hungexpón tartja 30. kongresszusát, ahová az újságírókat ugyan még beengedik, de

arra a szervezők gondosan ügyelnek, hogy elzárják a sajtót a tanácskozás résztvevőitől,

az újságírók ne járkálhassanak közöttük, így a közszereplő vendégektől, politikusoktól még véletlenül se kérdezhessenek semmit bent a helyszínen.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk

Az állatkert igazgatója nem fogadja el, hogy a vegánok szerint az intézmény kizsákmányolja az állatokat

Pénteken tartották az Állatkertek Éjszakáját, amivel egyidőben vegán aktivisták demonstráltak a fővárosi állatkert előtt. Egy évvel korábban is hasonló megmozdulás történt, ami mély nyomokat hagyott az intézmény igazgatójában. Az aktivisták szerint az állatkertek a fajmegőrzéssel védekeznek, valójában szórakoztatóipari egységeket működtetnek. 

Le az ünneplővel!

  • narancs.hu

Hétfőn lesznek az iskolákban az évnyitó ünnepségek, de mit vegyenek fel a gyerekek?