Kirúgták Nógrádi Györgyöt

  • narancs.hu
  • 2017. június 2.

Belpol

Mi lesz így az ország biztonságával?

Még májusban szerződést bontott a Magyar Nemzeti Kereskedőház (MNKH) Zrt. a kormány kedvenc biztonságpolitikai szakértőjével – tudta meg a Magyar Nemzet.

A külügyminisztérium felügyelete alatt működő társaságnak 2015 szeptembere óta havonta félmillió forintért adott tanácsot a szakember, ám úgy tűnik, már nincs szükség a tudására.

A szerződésbontás előtt alig egy héttel a szakértő egy dombóvári előadásán arról beszélt, hogy az amerikaiak meg akarták puccsolni Orbán Viktort: bekérték a Fidesz szerinte egyik legmagasabb vezetőjét, hogy legyen ő a miniszterelnök. A Fidesz híresztelésnek nevezte a biztonságpolitikai szakértőként nyilatkozó Nógrádi szavait, Tuzson Bence kormányzati kommunikációért felelős államtitkár cáfolta a kijelentését, az amerikai nagykövetség pedig azt mondta az RTL Híradójának, hogy színtiszta fikció, amit a kormányközeli sajtóban nagyon gyakran megnyilvánuló egyetemi tanár állít.

A kormányközeli biztonságpolitikai szakértő nem először hozta magát kínos helyzetbe. Korábban az Indexnek adott interjúja miatt vált hiteltelenné, melynek nyomán kiderült, hogy a szakértő egy nem létező egyetem rektorhelyettesi posztját is „betöltötte”.

Menekültügyben Nógrádi a leggyakrabban megszólaltatott politikai szakértő, véleménye milliókhoz jut el, miután rendszeresen szerepel az M1-ben, a Kossuth rádióban, a Magyar Hírlapban, olykor az Inforádióban, az RTL-en, a Tv2-n, az ATV-n és a Hír Tv-n is. Az Echo Tv-ben rendszeres vendég, az adást, melyben azt fejtegeti, hogy az ideérkező menekülteknél csak idő kérdése, hogy elkeseredett emberként mikor radikalizálódnak, eddig csak a YouTube-on több mint százezren nézték meg, ugyanitt legnépszerűbb előadása 150 ezer megtekintésnél jár. A Facebookon gyorsan gyarapodó rajongói oldala van. Tavaly 273 rádió-, 192 tévészereplése volt, 58 újságcikkben bukkant fel, és 61 konferencián szerepelt a saját számítása szerint.

Pályafutásáról nyomtatott kiadásunk korábban terjedelmes portrét közölt.

Mesék a kerítés tövéből – Nógrádi György kalandos élete

Személye érdemes a figyelemre, és nem csak népszerűsége vagy a menekültekről vallott nézetei miatt. Magyaros történet következik, ultipartikkal spékelve.

Figyelmébe ajánljuk