Kisfiút találtak a babamentő inkubátorban

  • Narancs.hu/MTI
  • 2021. június 26.

Belpol

2009 óta tíz újszülött került be így a Heim Pál Országos Gyermekgyógyászati Intézetbe.

Újszülöttet vitt be valaki szombat hajnalban a Heim Pál Országos Gyermekgyógyászati Intézet babamentő inkubátorába – közölte a kórház.

A kisfiú 2800 grammos, az orvosi vizsgálatok alapján egészséges. Gondos ápolásban, folyadékpótlásban és táplálásban részesül. Az egészségügyi dolgozók Martinnak nevezték el – írja a közlemény.

A gyermekkórházban 2009 óta működik babamentő inkubátor. A mostanival együtt eddig tíz babát helyeztek el benne.  Az anya egyetlen esetben sem jelentkezett utólag.

 A legtöbb baba felöltöztetve érkezett, szinte mindegyikük hajnalban.

Kedves Olvasónk!

Üdvözöljük a Magyar Narancs híroldalán.

A Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap.

Jöjjön el mindennap: fontos napi híreink ingyenesen hozzáférhetők. De a nyomtatott Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt.

Fizessen elő, vagy támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

Figyelmébe ajánljuk

„Egy egyházpolitikai harc kellős közepébe kerültem” – állítja a pünkösdi egyház ügyében meggyanúsított volt intézményvezető

A nemrég lezárult nyomozás 18 milliárd forintos kárértéket állapított meg a Magyar Pünkösdi Egyház intézményrendszerét érintő költségvetési csalás ügyében. Az egyik érintett, jelenleg bűnügyi felügyelet álló volt intézményvezető szerint viszont az ügy csak az egyházon belüli harcok eredménye, és a nyomozás is tendenciózus volt.