Jövő szombattól újraindul a vonatforgalom Nagymaros és Szob között

Belpol

Várhatóan augusztus közepén pedig mindkét vágányon helyreáll a vasúti közlekedés.

A júniusi esőzés okozta károk helyreállítása a tervezettnél gyorsabb ütemben haladt, ezért jövő szombattól Nagymaros és Szob között egy vágányon, módosított menetrend szerint megindulhat a vonatközlekedés – közölte a Mávinform csütörtökön az állami hírügynökséggel. A helyreállítási munkálatok a másik vágányon folytatódnak, várhatóan augusztus közepére végeznek velük a szakemberek.

A közlemény szerint a Metropolitan, Báthory, Hungária EuroCity és a Metropol EuroNight vonatok ismét az eredeti útvonalon, a Nyugati pályaudvarig, illetve onnan közlekednek. A Nyugati pályaudvarról munkanapokon a délutáni csúcsidőben 13:28-tól 18:28-ig óránként induló és a hétvégén 8:33-kor induló G70-es vonat csak Nagymarosig közlekedik, onnan Szobig pótlóbusszal lehet továbbutazni. A Dunakanyar felé, a Nagymaros és Szob közötti szakaszra kerékpárral utazóknak a Z70-es vonatokat célszerű választaniuk, mert néhány G70-es vonat helyett pótlóbuszok járnak, melyeken nem lehet biciklit szállítani – hívta fel a figyelmet a Mávinform.

A Dunakanyart a Balatonnal hétvégente összekötő Jégmadár Expressz mindkét irányban ismét a teljes útvonalon közlekedik.

Június 9-én soha nem látott mennyiségű, 10 ezer köbméteres sár- és kőlavina öntötte el a vasúti pályát Nagymaros és Zebegény között. Arról, hogy miért tart ennyi ideig helyreállítani a vasúti közlekedést, ami a 12-es út helyreállítási munkálatait is befolyásolja, és milyen hatással van mindez a Dunakanyarban élők és az oda látogatók életére, ebben a cikkünkben olvashatnak:

(Címlapképünkön: Munkagéppel takarítják el a sarat és kőtörmeléket a 12-es főút mentén haladó vasúti sínekről 2022. június 13-án Nagymaros és Szob között, ahol korábban a hirtelen lezúduló nagy mennyiségű csapadék miatt beomlott a domboldal. Fotó: MTI)

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk