Lázár János beéri egy leselejtezett Ladával is

  • narancs.hu
  • 2019. február 20.

Belpol

A kormánybiztos szerénysége határtalan.

Lázár János meglepő videóval jelentkezett Facebook oldalán, ahol büszkén számol be arról, hogy új szolgálati autókénr egy Lada Nivát szerzett be neki a mezőhegyesi ménesbirtok igazgatósága.

A videóból kiderül, hogy az autóbeszerzésre nettó hatszázezer forintos megbízást adott, de olyan életbölcsességek is elhangzanak, mint hogy "nem érdemes szórni a pénzt" vagy, hogy "hatszázezer forintért vettünk autót, így is kell, lehet vele közlekedni" vagy "vigyázni kell a pénzre".

Lázár János hivatalos oldala

Bemutatom az új céges és hibátlan autómat!

Lázár János nem volt ám mindig ilyen szerény, ha autóvásárlásról volt szó. Néhány évvel ezelőtt még egy felső kategóriás Audi A8-sal nyomult. Akkor derült ki, hogy ilyen értékes autót használ amiről 2011-ben a Blikk kiszúrta, lézerblokkoló van az autóra téve, olyan készülék, amivel semlegesíteni lehet a rendőrség sebességmérőit, azaz Lázár a sebesség megszállotja volt.

Ez az autó becslések szerit 35-40 millió forintba került, igaz, a kocsit havi hatszázezer forintért bérelte neki a Fidesz-frakció és a hódmezővásárhelyi önkormányzat. A botrány hatására leadta ezt az autót és egy szolgálati Skoda Superb típusú járműre váltott, ami szintén nem húzta sokáig, mert a gyakori meghibásodásra hivatkozva, ezt is rövid időn belül cserélték, mégpedig ismét egy közel 10 milliós Audi A6-ra.

Lázár János korábban napi szinten ingázott Budapest és Hódmezővásárhely között, így a felső kategóriás autócserék mellett a benzinköltését is csúcsra járatta, az egykori Népszabadság kiderítette, hogy 2015-ben 88 ezer kilométert utazott és közel 4 millió forintot tankolt az adófizetők pénzén.

Emlékeztetőül

Lázár János 2018. novemberétől tölti be a mezőhegyesi Nemzeti Ménesbirtok és Tangazdaság Zrt. által ellátott állami feladatok koordinálásáért felelős kormánybiztosi pozíciót. Emellett ő a a Hódmezővásárhely-Szeged tramtrain projektért felelős kormánybiztos, valamint a nemdohányzók védelméért felelős miniszteri biztos is.

Figyelmébe ajánljuk

Mit jelent számunkra az új uniós médiatörvény?

  • Polyák Gábor
Március 13-án az Európai Parlament is rábólintott, és így uniós jogszabállyá lett az európai mé­dia­szabadságról szóló törvény. A rendelet végleges szövegét hamarosan ki is hirdetik az európai közlönyben. Mit jelent ez az új szabályozás a magyarországi sajtóviszonyokra, és mit az európaiakra nézve?