Lázár János sajtósa arra kérte a hódmezővásárhelyi fideszeseket, ne nyilatkozzanak pozitív témákról, mert a végén még az emberek elhiszik, hogy Márki-Zay vezetésével is működik a város

szerző
narancs.hu
publikálva
2018. szept. 28., 10:10
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás

Viszont a kommunikációs tanács szerint negatívumokat gyűjteni ér, mert azokat majd fel lehet használni...

Kommunikációs iránymutatás gyanánt írt levelet Göbl Vilmos, Lázár János sajtósa még augusztusban, mely szerint arra kéri a helyi fideszes képviselőket, hogy akárcsak korábban, ezután se nyilatkozzanak a sajtónak, pozitív témákban meg aztán még csak véletlenül se.

„Sajnos több visszajelzés alapján fennáll a veszélye annak, hogy az olvasók, nézők, hallgatók a pozitív témák alapján úgy érzik, megy, működik a város.”

A levelet a Márki-Zay Péter hódmezővásárhelyi polgármestert támogató Vásárhelyiek a Változásért csoport tette közzé a Facebookon – szúrta ki a 444.hu.

A fideszes ukáz jól illusztrálja a városban uralkodó politikai hangulatot. A poszt alatti kommentekben maga Göbl Vilmos, aki nyolc éven keresztül volt az önkormányzat sajtófőnöke egészen Márki-Zay érkezéséig, elismerte a levél valódiságát. De gyorsan leszögezte, hogy saját nevében küldte, a privát emailjéről (!), nem Lázár János, nem is Orbán Viktor vagy Kubatov Gábor utasítására.

Göbl állítólag azért osztogatott kommunikációs tanácsot, mert megkeresték őt a helyi fideszesek azzal, „hogy a korábban, még közösen kialakított, a város fejlődésére fókuszáló kommunikáció értelmetlenné vált, mert hiába beszélnek ők a fejlesztésekről és a beruházásokról, hazugságokkal és folyamatos lejáratással kell nap, mint nap szembe nézniük”.

Göbl szerint Márki-Zay még örülhet is, hogy a fideszesek nem nyilatkoznak. Szerinte abban semmi meglepő nincs, hogy azt javasolja a fideszes képviselőknek, hogy „ne folytassák a pozitív, fejlesztésekre fókuszáló nyilatkozatokat, mert ezzel azt a látszatot keltik, hogy a város fejlődik. MI EZEN A MEGLEPŐ? A városban SEMMI NEM TÖRTÉNIK! CSAK A POLITIKAI HAZUGSÁGOK és A LEGALJASABB LEJÁRATÁS folyik, erre jó példa ennek a levélnek a kiszivárogtatása is. Vagy talán azt kellett volna javasolnom, hogy HAZUDJÁK AZT, HOGY MINDEN SZÉP ÉS JÓ? És segítsék annak a polgármesternek a munkáját, akinek a tevékenysége SEMMI MÁSRA nem terjed ki, csak az ő lejáratásukra?”

Apropó lejáratás, Göbl arra persze nem tért ki a nagy kommentelés során, miért úgy zárta a képviselőknek írt magánlevelét, hogy „Gyűjtsétek a negatívumokat, amelyekkel a sajtóban tudunk majd csatákat indítani.” Ez is nyilván a város érdekében áll.

szerző
narancs.hu
publikálva
2018. szept. 28., 10:10
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás
Ezt már olvasta?

Kommentek

Rendezés:
 1. 3
  naki
  2018. szeptember 28., péntek 21:36
  nemzetiszotyialista tolvajkúrmány, mocskos Fidesz
 2. 2
  rworse
  2018. szeptember 28., péntek 15:00
  erdőspéterkurvaanyád
 3. 1
  csulla
  2018. szeptember 28., péntek 11:42
  Hülye,hülyébb,leghülyébb és fideSSes!

Komment írásához vagy regisztrálj

Legfrissebb Narancs

Kormányzati manőverek
Mi lesz a Corvinusszal?
Interjú a Libri vezetőivel
Halmos Ádám és Sárközy Bence a könyvkiadásról
Interjúk
Rév István, Baki Péter, Ligeti Gyuri
Tartalomjegyzék Legfrissebb Narancs

Narancs vélemény

Kis-Magyarország

Kultúra