Lefotózta Matolcsy Gyöngyit kampányolás közben, hárman támadták meg

  • narancs.hu
  • 2019. augusztus 31.

Belpol

Az LMP frakcióalkalmazottját és barátját csúnyán elgyepálták.

Nuszbaum Tibor, az LMP frakcióalkalmazottja észrevette, hogy Matolcsy Gyöngyi (Matolcsy György jegybankelnök volt felesége) Balatonakarattyán marcipánt osztogat kampányolás címén. A polgármesternő észrevette, hogy Nuszbaum megörökíti a jelenetet – illetve a standot, aminél Matolcsy kampányolt –, ezért felszólította, hogy törölje a képeket – írta meg az Azonnali.

„Ott termett három gorillaszerű alak” – nyilatkozta Nuszbaum, amikor ellenállt a kérésnek. Azt mondta a lapnak, hogy az egyik férfi melléállt, és megpróbálta kivenni a kezéből a telefont. Ezt követően az LMP munkatársának barátja a segítségére sietett, erre a másik két személy a leteperte, a hátára térdeltek, Nuszbam pedig „akkorát kapott a füle tövére, hogy azóta is fáj az álkapcsa”.

Nuszbaum letörölte a fényképet, a telefonját elkobozta a három férfi, majd hívták a rendőrséget. A hatósági személyek felvették a jegyzőkönyvet, majd azt tanácsolták Nuszbauméknak, hogy menjenek orvosi látletetért, aztán pedig a rendőrségre. A jegyzőkönyv szerint a „gorillák” azt állították, hogy a telefont önként adta át nekik. Nuszbaumék feljelentést tettek.

Matolcsy azóta közleményt adott ki a Facebook-oldalán keresztül.

Figyelmébe ajánljuk