LMP: Összevissza beszél a kormány Paks2-ről

  • narancs.hu
  • 2022. május 5.

Belpol

Szijjártó Péter csütörtökön azt mondta a Roszatom vezérigazgatójának, hogy Magyarország érdeke a Paks2-beruházás, pedig annak a sorsáról már döntöttek a fideszes EP-képviselők is Brüsszelben – figyelmeztet az ellenzéki párt.

Ideje a kormánynak befejeznie az össze-vissza beszédet Paks2 kapcsán – írja a Lehet Más a Politika a lapunkhoz is eljuttatott közleményében.

Ez arra hívja fel a figyelmet, hogy miközben a Fidesz brüsszeli EP-képviselői már leszavazták a tervbe vett beruházást, Szijjártó Péter külügyminiszter továbbra is kiáll mellette. Ezt az ellentmondást Orbán Viktornak tisztáznia kellene az LMP szerint.

„Orbán Viktor elhíresült mondása szerint nem szabad odafigyelni arra, amit mond, egyetlen dologra érdemes figyelni, arra amit csinál. Induljunk el e szavak mentén. A kormánypárti magyar EP-képviselők Brüsszelben megszavazták az orosz–ukrán háború kitörését követően azt a szankciós csomagot, mely határozatban külön említik a Roszatom magyarországi beruházásának azonnali leállítását. Ezzel szemben Szijjártó Péter ma találkozott a Roszatom vezérigazgatójával, és a megbeszélés után azt mondta, hogy az atomerőmű két új blokkjának megépítése Magyarország érdekeit szolgálja. Orbán Viktor szerint mely magatartás szolgálja Magyarország érdekeit? A brüsszeli képviselőké vagy a külügyminiszteré?” – kérdezi az LMP.

A párt egyetért Szijjártó Péterrel abban, hogy Magyarország érdeke minél nagyobb mértékben önellátóvá válni az energiatermelés tekintetében. Azt azonban továbbra sem értik az LMP politikusai, hogyan lehetne ennek a törekvésnek a záloga az orosz pénzből orosz technológiával épülő Paks2.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk

A Fehér Házban tett látogatást a román elnök

  • Narancs.hu/MTI

Románia NATO-tagságának két évtizedét és a katonai szervezet működéséhez nyújtott hozzájárulását méltatta Joe Biden amerikai elnök kedden, amikor a Fehér Házban fogadta Klaus Johannis román elnököt.