Magyar Civil Becsületrendet kap Karsai Dániel

  • narancs.hu
  • 2024. február 8.

Belpol

A díjjal a „nemes emberi alapértékeket felmutató cselekedeteket” ismerik el.

Az Ars Humanica Hungarica Kuratóriuma úgy döntött, hogy a Magyar Civil Becsületrend (MCB) kitüntetést a 2023-as évre Karsai Dániel kapja. A gyógyíthatatlan ALS-betegséggel küzdő alkotmányjogász – ahogy azt nyilatkozataiban hangsúlyozza – nemcsak a maga, hanem sorstársai érdekében is harcol az életvégi döntés szabad meghozataláért, illetve azért, hogy aki ebben a betegnek segítene, az ne legyen büntethető.

A Magyar Civil Becsületrend ünnepélyes átadása február 11-én vasárnap délelőtt lesz.

Az Ars Humanica Hungarica Kör 2011-ben alakult, tagjai között tudósok, egyházi személyek, művészek és a művészet pártolói vannak.

A Magyar Civil Becsületrenddel a „nemes emberi alapértékeket felmutató cselekedeteket” ismerik el.

A 2022-es díjat a Klubrádió csapata kapta, korábban a Free SZFE tagjai, a CEU tanárai, Majtényi László, Donáth Ferenc és az Eleven Emlékmű, Iványi Gábor, Sz. Bíró Zoltán és Ungváry Rudolf voltak a díjazottak között. 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk