A betegszállító hibázott Curtis édesanyja ügyében

  • narancs.hu
  • 2024. február 8.

Belpol

A kórház és a mentőszolgálat viszont nem – ezt állapította meg a vizsgálat.

Még januárban posztolta Facebook-oldalán a zenész Curtis, hogy édesanyjával mennyire méltatlanul bántak a betegszállítók. Az idős nőt magas vércukorral zavarodottan vitték kórházba a mentők, másnap reggelre engedték ki. Egy betegszállító cég, a Filter Fitt Kft. kocsijával szállították haza, majd

Széki szerint mezítláb, köntösben, egy műanyag székre ültetve az ajtó előtt hagyták a nőt.

Az Országos Mentőszolgálat ugyan közvetlenül nem felelős a történtekért (feladata a betegszállítási feladatok felvétele, az adatok továbbítása az illetékes betegszállító cégnek és a feladat teljesítésének követése), de vizsgálatot indított a mulasztás miatt. Az esetre február 8-án reagált a Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központ (NNGYK) is azzal, hogy lezárta az ügy kivizsgálását.

Az NNGYK arra jutott, hogy a kórház és a mentőszolgálat nem hibáztak, ellenben a privát betegszállító cég igen. A céget figyelmeztetésben részesítették, valamint kötelezték szolgáltatói belső szabályozásának kiegészítésére – írja a telex.hu.

A központ vizsgálata „megállapította, hogy a beteg egészségügyi ellátása és a betegszállítás megrendelése a hatályos szabályoknak megfelelően történt, ezért az egészségügyi szolgáltatóval és az Országos Mentőszolgálattal szemben intézkedést nem tett”. Hozzátetták,

„a betegszállító jogszabálysértést követett el azzal, hogy a szállítási időtől eltérően szállította haza a beteget, továbbá azzal, hogy munkatársai nem győződtek meg arról, hogy a beteg teljes biztonsággal hagyható otthonában”.

A központ szerint ugyan a betegszállítást végző szolgáltató megtette a szükséges intézkedéseket, „a hatóság figyelmeztetésben részesítette, és a betegek biztonságos átadásának feltételei tekintetében kötelezte szolgáltatói belső szabályozásának kiegészítésére.”

 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk

Meghalt Dario G

  • narancs.hu

Nemcsak a producer ment el, hanem egy szelet az 1990-es évekből is.