Magyar Péter: „Soha nem ütöttem meg a gyermekeim anyját, ő viszont engem sokszor”

  • narancs.hu
  • 2024. március 29.

Belpol

Varga Judit exférje reagált a Hajdú Péter műsorában elhangzott állításokra.

„Engem úgy neveltek, hogy a házastársi vitákat az ember nem teregeti ki a nyilvánosság előtt. Sem akkor, amikor történnek, sem 5-15 évvel később aljas politikai lejáratás céljából” – írja péntek délelőtti Facebook-posztjában Magyar Péter. Az éppen pártalapításon dolgozó férfi volt felesége, Varga Judit egykori igazságügyi miniszter Hajdú Péternek adott szerdai interjújára reagált a bejegyzésben.

Mint ismert, a beszélgetésre azután került sor, hogy kedd reggel Magyar Péter közzétett egy titokban rögzített hangfelvételt, amin a volt igazságügyi miniszter arról beszélt, Rogán Antalék kihúzatták magukat a Schadl-Völner-ügy nyomozati anyagaiból. Igaz, Hajdú Péter sem a hangfelvételen elhangzottakról, sem a kegyelmi botrányról nem kérdezte a közélettől februárban visszavonult politikust, aki leginkább tönkrement házasságukról mesélt. Az interjú során többször is elmondta volt férjéről, hogy nárcisztikus személyiségzavara van, valamint többek között egy olyan esetet is felidézett, amikor egy családi nyaraláson a férfi elrakta a táskáját, és bezárta őt egy szobába, ahonnan a nagyobbik fia engedte ki.

Magyar Péter most arról ír, hogy nem szerette volna megnézni az interjút, „mert lelkileg borzasztó nehéz megélni, amikor az ember volt szerelmét, gyermekei anyját aljas politikai lejáratásra használja fel a propaganda”, végül azonban mégis megtette. A műsorban elhangzott állításokkal kapcsolatban úgy fogalmazott: „Igen, az én feladatom volt kivinni a kukákat, igen előfordult, hogy beültem a hátsó ülésre, igen, sokszor fontosnak éreztem, hogy bocsánatot kérjek, igen, sokszor zárva maradt az ajtó, amikor veszekedtünk, hogy a gyerekek ne jöjjenek be.”

„Soha nem ütöttem meg a gyermekeim anyját, ő viszont engem sokszor. Hol ököllel, hol lábbal. Volt, hogy tanúk előtt, volt hogy zárt ajtók mögött”

– olvasható a bejegyzésben, amiben Magyar Péter arra is kitért, hogy szerinte Varga Judit „igazságügyi miniszterként nem tartotta be és most sem tartja be a bíróság által jóváhagyott megállapodásunk pontjait”. A NER-től februárban eltávolodó, tüntetéseivel azóta több ezer embert megmozgató férfi hozzátette, „az aljas rogáni propagandának a videóval az volt a célja, hogy az ügyet és a hazánkért való kiállásunkat lehúzza a bulvár mocsarába, hogy ezzel is elterelje a figyelmet a valódi jogi és politikai kérdésekről és hogy megússzák, hogy felelősséget kelljen vállalniuk.”

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk

Mit jelent számunkra az új uniós médiatörvény?

  • Polyák Gábor
Március 13-án az Európai Parlament is rábólintott, és így uniós jogszabállyá lett az európai mé­dia­szabadságról szóló törvény. A rendelet végleges szövegét hamarosan ki is hirdetik az európai közlönyben. Mit jelent ez az új szabályozás a magyarországi sajtóviszonyokra, és mit az európaiakra nézve?