Kósa Lajos akadályozta meg a belügyminisztérium tanárokat érintő törvénymódosítását

  • narancs.hu
  • 2024. március 29.

Belpol

A parlament Honvédelmi és Rendészeti Bizottságában.

Csütörtök délután került a parlament Honvédelmi és Rendészeti Bizottsága elé az a Belügyminiszter (BM) által benyújtott salátatörvény, aminek egyik pontja arra irányult, hogy Pintér Sándor rendelettel újabb, kötelező képzést írhasson elő a pedagógusok számára – írja a 444.hu.

A testület tagjai azonban nem kaptak információt arról, hogy ez milyen képzés lenne, illetve milyen következményekkel járna, ha valaki nem végezné el. A BM szakemberei csupán annyit közöltek, hogy mulasztás esetén nem lehetne kirúgni a pedagógusokat. A problémára az MSZP-s Harangozó Tamás fel is hívta a figyelmet, arra azonban valószínűleg ő sem számított, hogy

Kósa Lajos, a bizottság fideszes elnöke az ő pártjára állt.

Kósa Lajos elmondta, szerda délután fél 5-kor kapta meg a javaslatot, és bár a bizottság fideszes tagjai támogatták azt, a dokumentumokon még sincs ott az aláírásuk. Ráadásul a módosító oktatási témájú, így nem is a honvédelmi és rendészeti szakbizottság portfóliójába tartozik, emiatt Kósa abban sem volt biztos, hogy egyáltalán alkalmasak a kérdés megvitatására, felmerül ugyanis, hogy az a kulturális bizottság feladata lenne.

A portál beszámolója szerint Kósa a politikai felelősséget felismerve arról beszélt, hogy a döntésért a bizottság tagjait kérik majd számon a választók, ők lesznek az újságok címlapjain.

„Rajtunk csattan majd az ostor, nem a BM főosztályvezetőin. Az átlagos választópolgár még azt sem tudja, kik az államtitkárok”

– mondta Kósa, majd azt javasolta a bizottságnak, hogy a javaslatot vegyék le a napirendről. Döntését azzal indokolta, hogy „a közelmúlt történései azt mutatták, nem szabad kapkodva cselekedni”. A javaslatot végül egyhangú szavazással vették le a napirendről. Kósa, Harangozó és Novák Előd mellett a többi fideszes is megszavazta.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk