Már a lángos és a székelykapu is hungarikum!

  • narancs.hu
  • 2023. október 18.

Belpol

Meg lehet nyugodni...

Két új elemmel, a székelykapuval és a lángossal bővült a Hungarikumok Gyűjteménye.

A hírről Kovács Zoltán nemzetközi kommunikációért felelős államtitkár számolt be a Facebook-oldalán. De a döntésről az Agrárminisztérium bővebb közleményt is kiadott

Eszerint a székelykapu egy jellegzetes ácstechnikával készült fedeles nagykapu típus, mely Székelyföld igazi látványosságává, kulturális relikviájává vált.

A lángosról meg azt írták, hogy hagyományosan reszelt sajttal, tejföllel, ízlés szerint fokhagymával fogyasztják, de mára számos édes és sós feltéttel is árulják. De felhívták a figyelmet, hogy a tökéletes lángos közepes vastagságú, nem túl olajos, belül puha, kívül roppanós. A lángos egyébként erős éve van, hisz' áprilisban már kiemelkedő nemzeti értéknek nyilvánították.

A döntéssel a Hungarikumok Gyűjteményében már 89 elem található.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk