Már a Magyarországon szolgáló diplomaták is kaphatnak oltást

  • MTI/narancs.hu
  • 2021. április 28.

Belpol

Müller Cecília szerint viszonossági alapon oltjuk őket.

Annyi vakcina érkezett már Magyarországra, hogy mindenki számára jut - mondta Müller Cecília országos tisztifőorvos az operatív törzs online sajtótájékoztatóján szerdán.

Múlt szombaton érkezett 600 000 Sinopharm-vakcina, és azóta is szinte naponta jönnek az újabb szállítmányok. Hétfőn érkezett 38 400 adag Moderna-, kedden 355 680 Pfizer-, 19 200 AstraZeneca-, 480 000 Szputnyik, 24 000 Janssen-, csütörtökön várható újabb 400 000 Sinopharm- és 44 400 Moderna-, pénteken pedig 324 000 AstraZeneca-vakcina - sorolta.

Aki még nem tette meg, regisztráljon, és napokon belül megkapja a védőoltást - tette hozzá Müller cecília.

Biztatónak nevezte, hogy a vírus szennyvízben mért örökítőanyagának mennyisége szinte mindenütt lassan, de egyértelműen csökken.

A tisztifőorvos közölte, hogy miután jelentős mennyiségű vakcina áll rendelkezésre, - a viszonosság elve szerint - a Magyarországon szolgáló diplomaták számára is biztosítják a védőoltás lehetőségét.

Felhívta a figyelmet a várandósok és a közeljövőben gyermeket tervezők védelmének fontosságára, és arra kérte őket, hogy minél előbb oltassák be magukat.

A várandósok Pfizer- és Moderna-vakcinát kaphatnak, aki tervezi a gyermekvállalást, az az oltóorvos véleménye alapján bármelyik vakcinával élhet.

 

Figyelmébe ajánljuk