Megint a rezsicsökkentésről egyeztettek Orbánék

Belpol

„Európában csak Magyarországon védik rezsicsökkentéssel a családokat”.

Egyeztetést hívott össze az energia-veszélyhelyzetről és a rezsicsökkentés megvédéséről Orbán Viktor miniszterelnök a parlamentbe kedd reggel – közölte Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke.

A megbeszélésen

  • Varga Mihály pénzügyminiszter,
  • Nagy Márton gazdaságfejlesztési miniszter,
  • Palkovics László technológiai és ipari miniszter,
  • Rogán Antal, a Miniszterelnöki Kabinetirodát vezető miniszter,
  • Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter,
  • Németh Szilárd, a rezsicsökkentés fenntartásáért felelős kormánybiztos,
  • Bordás Gábor, a Miniszterelnöki Kabinetirodát vezető államtitkár,
  • valamint Czepek Gábor, az MVM elnök-vezérigazgatója vett részt.

Elhangzott, az elhúzódó ukrajnai háború, az elhibázott brüsszeli szankciók következtében egész Európában az egekbe szöktek az energiaárak. Azonban Európában csak Magyarországon védik rezsicsökkentéssel a családokat, és a kormány a jövőben is ezt fogja tenni. A rezsicsökkentés fenntartásával az átlagfogyasztás erejéig valamennyi magyar háztartás továbbra is rezsicsökkentett árat fog fizetni - közlte az állami hírügynökség a tájékoztatás alapján.

Hogy mit jelent a rezsicsökkentés megvédése a kormány értelmezésében, ahhoz érdemes elolvasni ezt a cikket. Németh Szilárd kerek perec kimondja, „a háborús energiaválságban nem fér bele, hogy mindenki a csökkentett árat fizesse, ezért az átlagfogyasztás mértékéig marad a rezsicsökkentés”.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk