Megrovást és bírságot kapott a Kálmán Olgát lefejezéssel fenyegető férfi

  • narancs.hu
  • 2022. augusztus 4.

Belpol

A zaklató ellen nem emeltek vádat.

Megrovást kapott, valamint 241 ezer forint bűnügyi költség megfizetésére kötelezte a bíróság azt a férfit, aki többek között fejlevágással, felgyújtással és a családja kiirtásával fenyegette meg Kálmán Olgát – írja a Blikk. Az 53 éves férfi az édesanyja Facebook-profiljáról – az asszony tudta nélkül – küldött hosszas fenyegető üzeneteket a DK politikusának, aki tavaly májusban tett feljelentést. Az ügy azóta lezárult, a zaklatással vádolt férfi ellen nem emeltek vádat.

A lap megkeresésére a férfi elmondta: „Azt akartam, hogy nyilvánosságra kerüljön, hogy az országban én gyűlölöm a legjobban Kálmán Olgát és az egész baloldalt.” Hozzátette, bár nem bánt meg semmit, nem csinálná meg még egyszer.

Kálmán Olgát is megkereste a lap. Az ismert televíziós személyiségből lett politikus elmondta: „Önmagában az a tény, hogy a rendőrség és az ügyészség is komolyan vette az ügyet, nagyon fontos lépés az ország normális működése irányába. Hiszen nem az a lényeg, mekkora a büntetés, hanem az, hogy az illető és mindenki más, aki azt gondolja, büntetlenül lehet másokat fenyegetni, becsmérelni a közösségi portálokon, tanuljon az ügyből.” A DK frakciószóvivóje szerint „a törvénytelen Orbán-kormány napi szinten bizonyítja be, hogy szerintük, az ő erkölcsi normájuk alapján, bárki belegázolhat egy másik ember privát szférájába, büntetlenül lehet hazugságokat terjeszteni, másokat fenyegetni. Ezzel az egész társadalom lelkét mérgezik meg.” A politikus úgy gondolja, ha a feljelentéssel csak egyetlen lépést tett abba az irányba, hogy „elgondolkodnak a gyűlöletbrigád tagjai, a fideszes bérkommentelők, hogy a tettüknek lesz következménye, már nem volt hiába az egész eljárás.”

A DK politikusa elfogadta az ügyészség döntését, és nem bánja, hogy az egyébként is leterhelt bíróságok idejét nem rabolták azzal, hogy „egy politikailag megvezetett állampolgár mentális állapotával foglalkozzon a testület közpénzen”.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk