Megszámolta az NVI az ellenzéki népszavazásra leadott aláírásokat

  • narancs.hu
  • 2022. március 9.

Belpol

A HVG információi szerint lehet népszavazás Karácsony Gergely két kérdéséről, de csak a választás után. 

Végzett a Nemzeti Választási Iroda az ellenzék által január 21-én leadott népszavazási aláírások megszámolásával és ellenőrzésével, a hvg.hu információi szerint a Nemzeti Választási Bizottság ma délutáni ülésén állapíthatja meg hivatalosan az aláírások számát.

A lap forrásainak előzetes információi szerint meglesz a kérdésenként szükséges 200 ezer érvényes aláírás, így lehet nápszavazást tartani a Karácsony Gergely által beadott két kérdésben, az álláskeresési járadék meghosszabbításáról és a Fudan Egyetemről szóló törvény eltörléséről.

Ugyanakkor az ellenzék jócskán lekésett arról, hogy az ő népszavazásukat is április 3-án, a választással és a kormány LMBTQ-ellenes népszavazásával egyidejűleg lehessen megtartani.

Az eljárási határidők ismeretében inkább augusztus és október közöttre várható az ellenzék által kezdeményezett népszavazás kiírása.

Kedves Olvasónk!

Elindult hírlevelünk, ha szeretné, hogy önnek is elküldjük heti ajánlónkat, kattintson ide a feliratkozásért!

A Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap.

Jöjjön el mindennap: fontos napi híreink ingyenesen hozzáférhetők! De a nyomtatott Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt.

Fizessen elő, vagy támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

Figyelmébe ajánljuk