Megszólalt a Fidesz által támadott Cola-kampány két arca

  • narancs.hu
  • 2019. szeptember 28.

Belpol

„Magyarországon kezeletlen volt ez a helyzet az elmúlt húsz, harminc évben”.

Hatalmas közbalhé volt abból még a nyáron, hogy a Coca-Cola meleg párokat tett a plakátjaira. Boldog István fideszes képviselő bojkottra hívta fel az embereket, a társaság pedig később levetetette a képeket.

A 24.hu megkereste a plakátokon látható egyik meleg párt: Germán és Krisztián korábban azért nem tudott beszélni, mert a Coca-Cola megtiltotta.

Krisztián személyi edző, a kolumbiai származású Germán pedig marketingmenedzser, aki a Humen Magazinban vette észre a cég hirdetését. „Elküldtük a néhány soros jelentkezésünket, egy-két fényképet, majd jött a válasz, hogy mi lettünk a kiválasztottak. Csak utólag tudtuk meg, hogy több száz pár jelentkezett rajtunk kívül” – mondta.

A cég valódi párokat keresett. A két férfi elmondta, hogy töménytelen mennyiségű pozítiv visszajelzést kaptak a közösségi médián keresztül. Germán egyébként nem hibáztatja azokat, akik negatívan állnak a témához: „harmincéves beidegződéseket nem lehet csak úgy eltörölni, ez generációs sajátosság, Magyarországon kezeletlen volt ez a helyzet az elmúlt húsz, harminc évben. Most lehet érezni egyfajta fordulatot, főként a fiatalabb nemzedéknél” – fogalmazott.

„Erre a kampányra szükség volt 2019-ben, mert nem az 1900-as évek életét éljük. Némely márka a gyerekek jogaiért áll ki, más a környezetszennyezés ellen, viszont a másság olyan téma, amit nehezen lehet megfogni, azonosulni vele, de erről is kell beszélni, mert bárki családját érintheti, és közben lehet, hogy nem is tud róla. Attól hogy homokba dugjuk a fejünket, még nem lett jobb soha semmi” – nyilatkozott Krisztián.

A pár újra belevágna a kampányba: „az embereknek is bátornak kell lenniük, hogy megfogják egymás kezét, megérintik egymás vállát. Nyilván nem kell túlzásba vinni, vadul egymásnak esni a nyílt utcán, hiszen olyat senki nem csinál, nemtől függetlenül” – mondta Germán.

Krisztián szerint mindenkinek jobban kéne bíznia magában: „merje megfogni a párja kezét az utcán, semmi rossz nem történik. Ettől lesznek elfogadóbbak az emberek, főként, ha ízléses keretek között tesszük ezt. Sajnos a barátaink közül többen is megkérdezték, nem félünk-e, hogy majd felismernek. Ahogy nem féltünk megfogni egymás kezét, úgy most sem félünk semmitől” – mondta.

 

Neked ajánljuk