Megvan a Fidesz-KDNP hivatalos EP-listája

Belpol

Deutsch Tamással az élén.

A Fidesz országos elnöksége a KDNP-vel egyetértésben döntött a kormánypártok 2024-es európai parlamenti listájának javaslatáról, amelyet a Fidesz választmánya április 15-én fogadhat el

– közölte Deutsch Tamás EP-listavezető.

Deutsch úgy nyilatkozott, új jelöltként szerepel a listán mások mellett Győrffy Balázs, a Nemzeti Agrárkamara elnöke és Szekeres Pál olimpiai bronzérmes vívó, háromszoros paralimpiai bajnok. Bocskor Andrea és Deli Andor EP-képviselők továbbra is a határon túli magyar nemzeti közösségek érdekében folytatják munkájukat. Míg Orbán Viktor felkérésére Hidvéghi Balázs az európai parlamenti ciklus végeztével a magyar Országgyűlés tagjaként dolgozik majd, a néhány év megszakítással 2004 óta EP-képviselő Járóka Lívia pedig a jövőben az egyetemi-akadémiai életben folytatja szakmai pályafutását. Kósa Ádám jelenlegi EP-képviselő, a Siketek Nemzetközi Sportbizottságának elnökeként az egyik legfontosabb nemzetközi sportdiplomáciai tisztséget betöltő magyar sportvezetőként dolgozik a jövőben. Trócsányi László pedig már korábban bejelentette, hogy nem indul újra a 2024-es európai parlamenti választásokon, mert a mandátuma lejártát követően a Károli Gáspár Református Egyetem rektoraként a magyar felsőoktatás sikeréért kíván dolgozni, míg Tóth Edina európai parlamenti tanácsadói és képviselői tapasztalatával környezetvédelmi szakemberként folytatja pályafutását.

Deutsch szerint a Fidesz-KDNP 2024-es európai parlamenti (EP) listája a polgári, nemzeti, kereszténydemokrata tábor erejét mutatja. A még erősebb és még hatékonyabb magyar nemzeti érdekképviseletet és a magyar szuverenitás megvédését még keményebb harcokban sikerre vivő csapat állt össze – jelentette ki.

Értékelése szerint az eddigi legkeményebb európai parlamenti ciklus elé néznek: mert "minden korábbinál durvább támadásokkal szemben kell majd megvédeniük Magyarország szuverenitását".      

A Fidesz-KDNP EP-listája így áll össze:

 1. Deutsch Tamás
 2. Gál Kinga
 3. Gyürk András
 4. Győrffy Balázs
 5. Hölvényi György (KDNP)
 6. Szekeres Pál
 7. Ferenc Viktória
 8. Vicsek Annamária
 9. Győri Enikő
 10. László András
 11. Schaller-Baross Ernő
 12. Bólya Boglárka
 13. Petri Bernadett
 14. Hegedűs Barbara
 15. Kavecsánszki Ádám
 16. Juhász Hajnalka (KDNP)
 17. Kósa Ádám
 18. Hidas Dóra
 19. Tóth Edina
 20. Magyar Ágnes Zsófia
 21. Tordai-Lejkó Gábor

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk