MOK: Állítsa vissza a kormány az OGYÉI bevizsgálási mechanizmusát

  • narancs.hu
  • 2021. január 29.

Belpol

Kérik, hogy transzparens, az Európai Gyógyszerügynökség szabályainak is megfelelő bevizsgálást tegyen lehetővé a kormány.

A Magyar Orvosi Kamara közleményt adott ki az oltások bevizsgálásának, engedélyezésének és forgalomba hozatalának változásával kapcsolatban.

A közleményben az áll:

"A Magyar Orvosi Kamara elnöksége arra hívja fel a kormány és az illetékes hatóságok figyelmét, hogy az oltások iránti szakmai és lakossági bizalom erősítése érdekében az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet a továbbiakban is csak a gyógyszerbiztonsági szabályokat transzparensen követve, az Európai Gyógyszerügynökség szabályainak is megfelelő bevizsgálás után engedélyezze a készítmények forgalomba hozatalát annak érdekében, hogy azokat orvoskollégáink is jó lelkiismerettel, szakmai meggyőződéssel ajánlhassák és adhassák be."

Figyelmébe ajánljuk

Mit jelent számunkra az új uniós médiatörvény?

  • Polyák Gábor
Március 13-án az Európai Parlament is rábólintott, és így uniós jogszabállyá lett az európai mé­dia­szabadságról szóló törvény. A rendelet végleges szövegét hamarosan ki is hirdetik az európai közlönyben. Mit jelent ez az új szabályozás a magyarországi sajtóviszonyokra, és mit az európaiakra nézve?