Most romlott el a kazán egy székesfehérvári iskolában

  • narancs.hu
  • 2023. február 8.

Belpol

A gyerekeket máshová vitték, majd egy újabb épületbe, ahol először hideg volt. Aztán eltört a vízvezeték.

„A nehezített körülmények ellenére továbbra is lehetőségeink maximális kihasználásával töltjük meg mindennapjainkat izgalmas, élménydús foglalkozásokkal” – olvasható a székesfehérvári Szárazréti-Farkasvermi Úti Tagiskola Facebook-oldalán hétfőn. 

Egy korábbi bejegyzés arról informálja a leendő első osztályosokat és szüleiket, hogy a február 8-ra meghirdetett nyílt tanítási órák elmaradnak a fűtési rendszer javítása miatt. 

A Telex riportja szerint múlt hétfő óta nincs fűtés a Farkasvermi úti tagiskolában, mert elromlott a kazán. Olyan alkatrésze hibásodott meg, amit le kell gyártatni, így nem tudható, mikorra sikerül újból befűteni az iskolát. 

A 110 gyereket átvitték a ligetsori iskolaépületbe, ami nincs messze a tagiskolától. Ott folytatódott a tanítás múlt péntekig, és fűtés is volt, a gyerekek maradtak volna, csakhogy nem nagyon fértek el, és az egyik teremben, ahol helyet tudtak adni nekik, tábla sem volt. A tankerület döntése nyomán a gyerekeket hétfőtől a Vasvári Pál Általános Iskola – Bory Jenő Tagiskolájába vitték át. Csakhogy azt a szárnyat, ahová a gyerekek kerültek, évek óta nem használják, és valami miatt csak aznap reggel indították be a fűtést, ezért nagyon hideg volt reggel és délelőtt.

A Telexnek nyilatkozó szülők azt mondták, talán jobb megoldás lett volna, ha a gyerekeket a közösségi házba viszik át, ezt a város polgármestere is jó ötletnek tartotta, ám a tankerület nem támogatta.

Cser-Palkovics András székesfehérvári polgármester azt nyilatkozta, dolgoznak a Farkasvermi úti iskola fűtésének javításán, és szeretnék, hogy a héten megoldódjon a probléma, „de garantálni ezt nem lehet, mert elsősorban attól függ a javítás határideje, hogy mikorra érkeznek be a szükséges alkatrészek.”

A Székesfehérvári Tankerületi Központ igazgatója, Török Szabolcs azt mondta, téves információk is jelentek meg a közösségi médiában  a Székesfehérvári Vörösmarty Mihály Általános Iskola Farkasvermi Úti Tagiskolájának fűtéséről. A kérdésre, miért utasította vissza a polgármester által felajánlott és a szülők által támogatott ötletet, hogy a közösségi házban legyen a diákok  helye, azt írta,  „a város más intézményei szakmai-pedagógiai szempontok miatt nem alkalmasak a tanulók mindennapos oktató-nevelő munkájára”, és a tankerületi központ az ideiglenes elhelyezés idején is biztosítja a gyermekek zavartalan oktatását-nevelését.

Kedden pedig az iskola közelében csőtörés volt, így az intézményben nem volt víz. A szülőket 11 órakor tájékoztatták, aki tudta, hazavitte a gyerekét. A vizet lajtos kocsival vitték az iskolába. 

 Leadkép: Farkasvermi Úti Tagiskola Facebook-oldala

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk