MSZP: felhasználatlanul állnak a raktárban a védőfelszerelések

  • narancs.hu
  • 2020. április 16.

Belpol

„Mindenért az állam a felelős!” – mondja Korózs Lajos képviselő. Majd hozzáteszi: „Ma Magyarországon az államot úgy hívják, hogy Orbán Viktor!”

Hetek óta áll a raktárban többmillió koronavírus-járvány elleni védőfelszerelés, miközben ahhoz nem jutnak hozzá kellő számban az orvosok, a patikák, a szociális otthonok és az állampolgárok – mondják a szocialista országgyűlési képviselők. A felhasználatlanul halmozott felszerelésekkel kapcsolatos aggályaikról a Facebookon tettek közzé videofelvételt.

Security Check Required

null

Bangóné Borbély Ildikó a felvételen elmondta, a Waberer’s logisztikai cég raktárában millió számra állnak a védőfelszerelések és az odalátogató politikusok nem értik, hogy azok miért nem jutnak el az érintettekhez. Az MSZP ezért felszólította Kásler Miklóst, az emberi erőforrások miniszterét, hogy hétfőn a parlamentben válaszolja meg az ezzel kapcsolatos kérdéseiket – tette hozzá.

Harangozó Tamás szocialista politikus úgy fogalmazott, végtelenül fel van háborodva, amiért sem az állam, sem a raktár tulajdonosa nem mondta meg, milyen védőfelszereléseket, mekkora számban és mennyi ideje tárolnak, illetve, hogy azokat kik használhatják fel.

A harmadik szereplő, Korózs Lajos hangsúlyozta, a raktárban azt látták, hogy a védőfelszerelések „négy emelet magasan” állnak, értesüléseik szerint hetek óta. A raktárvezető viszont azt mondta, a 2600 itt tárolt raklapból 300 cserélődik naponta.

A szocialista politikus szólt arról is, hogy a jelenleg hatályos jogszabályok szerint a bentlakásos idősotthonokba az állam kötelessége eljuttatni a védőfelszereléseket a járási hivatalokon keresztül. „Ne mutogasson tehát senki se az intézményvezetőkre, (...) a polgármesterekre, a főpolgármesterre! Mert mindenért az állam a felelős!” Majd hozzáteszi: „Ma Magyarországon az államot úgy hívják, hogy Orbán Viktor!”

Figyelmébe ajánljuk

Mit jelent számunkra az új uniós médiatörvény?

  • Polyák Gábor
Március 13-án az Európai Parlament is rábólintott, és így uniós jogszabállyá lett az európai mé­dia­szabadságról szóló törvény. A rendelet végleges szövegét hamarosan ki is hirdetik az európai közlönyben. Mit jelent ez az új szabályozás a magyarországi sajtóviszonyokra, és mit az európaiakra nézve?