Nagyszabású építkezés folyik Orbán alcsútdobozi birtokán

  • narancs.hu
  • 2019. július 22.

Belpol

A majorságot papíron Mészáros Lőrinc bérli.

 

Hihetetlenül nagy építkezés zajlik Orbánék alcsútdobozi birtokán - írta hétfő reggeli Facebook-bejegyzésében Hadházy Ákos független parlamenti képviselő. A poszthoz képeket is mellékelt.

A legfeltűnőbb Hadházy szerint a már korábban felújított egykori cselédszállás és az istálló között épülő új ház, amelyről egyelőre nem tudni, mi lesz belőle.  De teljesen átépítik az egykori cselédszállást is. A tetőt már leszedték, újraépítik. Elegáns megoldással az emeleti szobák egy óriási központi hallt fognak körülvenni.

Új tetőt kap az egyik volt istálló is. A másik sorsa még kérdéses-a régi tetőt ott is elbontották, de az új még nem került fel rá.
Az öt épületből, plusz egy kis víztoronyból álló, kívülről, az országútról szinte láthatatlan majorság korábban Habsburg József nádoré volt, most papíron a miniszterelnök apjáé. Azonban néhány éve kiderült, hogy azt valójában Orbánék használják. Bár hivatalosan 2011-ben 10 évre kibérelte a majorságot Mészáros Lőrinc. Évente 15 millió forintot fizet a miniszterelenök családjának. A birtokot ugyanakkor, legalábbis Hadházy szerint az Orbán család használja.

A nyilvános cégadatokból látszik, hogy Mészáros Lőrinc idén előre kifizette a hátralevő bérleti díjat. Időközben megvette az Orbán-uradalom szomszédjában fekvő grandiózus golf klubbot és a hozzá tartozó kastélyt. 


 

Figyelmébe ajánljuk