Navracsics Tibornál járt Karácsony Gergely

Belpol

A kapcsolatteremtő jelleget, a gyümölcsöző párbeszédet és a partneri munkakapcsolatot hangsúlyozták a tárgyaló felek.

Navracsics Tibor területfejlesztési miniszter "kapcsolatteremtő találkozón" látta vendégül Karácsony Gergely budapesti főpolgármestert hétfőn.

A miniszter a megbeszélés utáni sajtótájékoztatón azt mondta: reménye szerint megkezdtek egy olyan párbeszédet, amely az esetek többségében gyümölcsöző lesz, de "nyilván időről időre azért konfliktusokkal is terhes lesz, hiszen (...) vannak olyan esetek, amikor a főváros és a kormány érdekei nem esnek egybe".

Ennek a párbeszédnek intézményi formája lehet a budapesti agglomerációs fejlesztési tanács, amelynek létrehozására a múlt héten, a Pest megyei polgármesterekkel való találkozón érkezett javaslat - tette hozzá Navracsics.

A főpolgármester azt mondta, a hétfői beszélgetés egy jó partneri munkakapcsolat kezdete lehet.

A fővárosi önkormányzat abban érdekelt, hogy Magyarország hozzájuthasson az európai uniós forrásokhoz és a jogállamisági vita megnyugtató módon rendeződhessen - tette hozzá Karácsony Gergely.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk