Nejlonszatyorban vitték a 20 millió forintos kenőpénzt Boldog Istvánnak

  • narancs.hu
  • 2021.05.28 09:07

Belpol

A fideszes képviselő ezután Ausztriába ment öltönyöket vásárolni. 

Nejlonszatyorban kapta a kenőpénzt Boldog István fideszes képviselő, aki utána rögtön Asztriába utazott öltönyöket vásárolni - írja a Blikk a nyomozati anyagok alapján. 

Boldog István és társi ellen tavaly emeltek vádat vesztegetés elfogadása és más bűncselekmények miatt. Az ügyben több embert is letartóztattak, köztük a Boldog jobbkezének tartott Fehér Petrát, aki korábban a Jász-Nagykun-Szolnok megyei közgyűlés alelnöke volt. 

A Blikk azt írja, a vádirat szerint a Boldoghoz köthető kör hivatali helyzetével, befolyásával visszaélve, jogellenesen manipulálta a megyei Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) pályázati eredményeit, majd elérték a kivitelezők irányított kiválasztását is. Mindezekért a vállalkozóktól jogtalan anyagi előnyt kértek, magyarul pénzt. 

A két évvel ezelőtt bezsebelt 20 milliós kenőpénzről Boldog bizalmasa, K. Péter 2019-es kihallgatásán a következőket mondta:

„Nem hangzott el konkrétan, hogy a nettó összegre vetített tíz százalék kinek jár, azonban Fehér Petra és az én számomra teljesen egyértelmű volt, hogy kettőnknek és Boldog Istvánnak.”

K. Péter vallomása szerint eredetileg 30 millió forintban, az M. Róbert nevű vállalkozónak megítélt összeg 10 százalékában egyeztek meg vele, de abból csak 20 milliót kaptak meg, mert Hadházy Ákos független képviselő 2019-es októberi sajtótájékoztatója után egyértelművé vált: az ügyészség Boldog István ellen nyomoz.

A 20 millió forintot a vállalkozó egy nejlonszatyorban adta át egy közvetítőnek a budapesti Király utcában.

A pénzfutár ezután K. Péternek adta át a milliókat, aki Boldog István elé vitte az összeget a Graphisoft Park egyik irodájába. 

 

K. Péter a kihallgatásán azt is elmondta, ő, Fehér Petra és Boldog István egy irodában harmadolták el a pénzfutártól átvett 20 milliót, majd a beszélgetésekben „Barbi” álnéven emlegetett Fehér egy mosolygós smiley-t küldött internetes üzenetben M. Róbertnek, jelezve a vállalkozónak, hogy megtörtént a kifizetés.

Egy lehallgatott telefonbeszélgetés szerint még az is szóba került, hogy a pénzt egyenesen Boldog Istvánhoz viszik a Parlamentbe vagy a Képviselői Irodaházba, ám erről végül letettek. 

A lap információi szerint Boldog István a pénz elosztása után egyenesen Ausztriába ment bizalmasával Hugo Boss-öltönyöket vásárolni. 

Kedves Olvasónk!

Üdvözöljük a Magyar Narancs híroldalán.

A Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap.

Jöjjön el mindennap: fontos napi híreink ingyenesen hozzáférhetők. De a nyomtatott Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt.

Fizessen elő, vagy támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

Neked ajánljuk