Újabb gyanúsítottjai vannak a Boldog-ügynek

  • narancs.hu
  • 2020. november 21.

Belpol

A korábban letartóztatott Fehér Petra csak most, november 18-án mondott le önkormányzati képviselői mandátumáról.

Már 11 gyanúsítottja van annak a hivatali vesztegetési ügynek, amelyben Boldog István, a Fidesz-KDNP országgyűlési képviselője, valamint jobbkeze, Fehér Petra törökszentmiklósi önkormányzati képviselője is érintett – írja a Magyar Hang.

A Központi Nyomozó Főügyészség azért nyomoz, mert a gyanú szerint Boldog Jász-Nagykun-Szolnok megyei választókörzetében jogellenesen befolyásolták az uniós Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) pályázatait, a nyertesektől pedig visszakérték az elnyert pénz egy részét.

A Fidesz politikusánál házkutatást tartottak, valamint kihallgatták, Fehér Petrát pedig letartóztatták. A lap úgy tudja, Fehér csak most, november 18-án mondott le mandátumáról, pár nappal azelőtt, hogy az megszűnt volna. Tavaly november óta nem jelent meg képviselő-testületi ülésen, időközben viszont megillette őt a tiszteletdíj a képviselői és megyei közgyűlési tagsága után is.

A Boldog István érintettségével folyó nyomozásról a Magyar Narancs a közelmúltban írt hosszabb cikket.

Eltűnik a ködben

Polgármesterek, önkormányzati tisztségviselők tiltakoznak – néhol kiszivárogtatásokkal – a közbeszerzési gyakorlattal szemben. A településfejlesztési pénzek becsatornázása sok helyütt hasonló szisztéma alapján működik. „Megkeresésére tájékoztatom, hogy a hivatali vesztegetés elfogadásának bűntette és más bűncselekmények miatt a Központi Nyomozó Főügyészségen (KNYF) folyamatban lévő eljárásban kilenc gyanúsított van, közülük négy személy viselt választott tisztséget.

Figyelmébe ajánljuk