Újabb gyanúsítottjai vannak a Boldog-ügynek

  • narancs.hu
  • 2020.11.21

Belpol

A korábban letartóztatott Fehér Petra csak most, november 18-án mondott le önkormányzati képviselői mandátumáról.

Már 11 gyanúsítottja van annak a hivatali vesztegetési ügynek, amelyben Boldog István, a Fidesz-KDNP országgyűlési képviselője, valamint jobbkeze, Fehér Petra törökszentmiklósi önkormányzati képviselője is érintett – írja a Magyar Hang.

A Központi Nyomozó Főügyészség azért nyomoz, mert a gyanú szerint Boldog Jász-Nagykun-Szolnok megyei választókörzetében jogellenesen befolyásolták az uniós Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) pályázatait, a nyertesektől pedig visszakérték az elnyert pénz egy részét.

A Fidesz politikusánál házkutatást tartottak, valamint kihallgatták, Fehér Petrát pedig letartóztatták. A lap úgy tudja, Fehér csak most, november 18-án mondott le mandátumáról, pár nappal azelőtt, hogy az megszűnt volna. Tavaly november óta nem jelent meg képviselő-testületi ülésen, időközben viszont megillette őt a tiszteletdíj a képviselői és megyei közgyűlési tagsága után is.

A Boldog István érintettségével folyó nyomozásról a Magyar Narancs a közelmúltban írt hosszabb cikket.

Eltűnik a ködben

Polgármesterek, önkormányzati tisztségviselők tiltakoznak – néhol kiszivárogtatásokkal – a közbeszerzési gyakorlattal szemben. A településfejlesztési pénzek becsatornázása sok helyütt hasonló szisztéma alapján működik. „Megkeresésére tájékoztatom, hogy a hivatali vesztegetés elfogadásának bűntette és más bűncselekmények miatt a Központi Nyomozó Főügyészségen (KNYF) folyamatban lévő eljárásban kilenc gyanúsított van, közülük négy személy viselt választott tisztséget.

Neked ajánljuk

Ljudmila Ulickaja: Csak egy pestis

  • Karafiáth Metta

Mintha egy feszes tempójú film peregne a szemünk előtt: 1978-ban járunk egy szovjet laboratóriumban, ahol Rudolf Ivanovics Majer elmélyülten végzi pestissel kapcsolatos kutatásait.

Az alagút vége

A nagy esetszámú klinikai vizsgálatok első eredményei alapján több, újonnan fejlesztett védőoltás hatásosnak bizonyult a koronavírus ellen. A magyar kormány a közös uniós beszerzés mellett kerülő úton is próbálkozik.

Méltóság nélkül meghalni

  • Bod Tamás

Fertőtlenítővel itattak meg véletlenül egy ellátottat, aki emiatt meghalt a Békés megyei Hajnal István Szociális Szolgáltató Centrumban. A 2018. áprilisi esetet vádmódosítás után halált okozó, foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetéssé minősítették.

Ahol az alma aranyat ér

Jobban félnek a koronavírustól, mint a tavaszi első hullámban, de még jobban félnek az éhezéstől és a hidegtől. Nem véletlenül: munka csak elvétve akad, az élelmiszer drága, tűzifát venni biztosan nem tudnak. Nógrád megyei településeken kérdeztük az ott élőket mindennapi küzdelmeikről.

Nyerteseik közt kisorsolják

  • A szerk.

„A Szerencsejáték Zrt. az alaptevékenységével nem összefüggő területeken is igyekszik maradandó értékteremtő munkát végezni” – olvasható minapi közleményükben.

Közösen

  • A szerk.

Vasárnap a Momentum küldöttgyűlése felhatalmazta a párt elnökségét, hogy a 2022-es országgyűlési választásokon az ellenzéki pártokkal közös listát állítson.