Nem közölte a közművelődési dolgozók szakszervezetének meghívóját az MTI

  • narancs.hu
  • 2019. január 21.

Belpol

Három szervezet közös demonstrációjára szerették volna felhívni a figyelmet.

„Január 22-én 17 óra 30-kor a Magyar Kultúra Napján 3 szakszervezet, a KKDSZ, az ÉSZT és a TUDOSZ közös mécsesgyújtással és a 3 szakszervezet vezetőinek beszédeivel áll ki a nemzeti kultúra és a tudomány értékei mellett az MTA előtti Széchenyi szobornál.

A Magyar Kultúra Napján a Közgyűjteményi és Közművelődési Dolgozók Szakszervezete hagyományosan demonstrációval és gyertyagyújtással áll ki kulturális területen dolgozók érdekeiért, tisztességes bérezéséért. Az idei évben a Értelmiségi Szakszervezeti Tömörüléssel és a Tudományos és Innovációs Dolgozók Szakszervezetével együtt az e területen dolgozók tisztességes béreiért és a magyar kultúra értékei között a tudományos élet méltó kereteinek fenntartásáért is demonstrálnak” - olvasható a KKDSZ Magyar Narancsnak elküldött közleménye, amit korábban, január 18-án elküldött a szervezet az MTI-nek, de az nem tette közzé.

Tájékoztatom Önt, hogy az MTI OS-hez eljuttatott alábbi közleményük az OS Szabályzatának 14.8. és 14.9. pontjaiba ütközik ezért azt nem állt módunkban kiadni. Felhívom továbbá a szíves figyelmüket arra, hogy a Szabályzat 15. pontja értelmében az MTI jogosult egyes közlemények közzétételét megtagadni, a közlemény közzétételének megtagadásáért semmilyen felelősséggel nem tartozik.Természetesen kvótájukat visszaállítottuk. Kérjük tájékoztatásunk szíves tudomásul vételét!” - válaszolta az Országos Sajtóosztály.

A két pont, amire a sajtóosztály hivatkozik az az, hogy a hozzájuk beküldött közlemények:

  • nem mozgósíthatnak konkrét politikai akcióra, tüntetésen, vagy bármely rendezvényen történő részvételre, illetve adománygyűjtésre, bojkottra,
  • nem szerepelhetnek benne a tervezett gyűlés, demonstráció illetve bármilyen rendezvény helyszíne, időpontja.

 

Figyelmébe ajánljuk