Németh Szilárd szerint Karácsony nem hajtja végre a rezsicsökkentést

  • narancs.hu
  • 2022. június 12.

Belpol

Legalábbis nem maradéktalanul. Pedig csak annyi történt, hogy két csepeli panel lakói adminisztratív hiba miatt magas távhőszámlát kaptak.

Két csepeli panelház lakói a napokban irreálisan magas, gyakran százezer forintnál is magasabb összegű elszámoló számlát kaptak a FŐTÁV-tól.

Az esetről tegnap számolt be az RTL híradó. A riportból kiderül, hogy a társasházak közös képviseletét ellátó Kölcsey Lakásfenntartó Szövetkezet szerint az ő volt kollégájuk hibázhatott a mérőállások diktálásánál, ezért jöttek ki az elképesztő összegek. A lakásszövetkezet keddre tárgyalást kezdeményezett a FŐTÁV-val a probléma megoldásáért.

A rendelkezésre álló információk szerint tehát bosszantó hanyagság, adminisztratív hiba történt, nem arról van szó, hogy a FŐTÁV elszabotálja a rezsicsökkentést, hanem egyszerűen rossz mérőállásokat kapott.

Mindez nem akadályozta meg Németh Szilárdot – aki az új kormányban Palkovics László minisztériumában lett "a rezsicsökkentés fenntartásáért felelős kormánybiztos" – abban, hogy kiadja az alábbi közleményt.

"Megdöbbenve olvastam a sajtóban, hogy Csepelen két panelház lakói is több, mint százezer forintos távhő-számlát kaptak. Azt tudtam, hogy a baloldal, köztük a FŐTÁV tulajdonosi joggyakorlója, Karácsony Gergely a kezdetektől folyamatosan fúrja-faragja és megszüntetné a rezsicsökkentést. Viszont azt nem gondoltam, hogy egy ekkora, a csepeli családokat és nyugdíjasokat megkárosító törvénytelenségbe botlok. Ezt azonnal ki kell vizsgálni! Felszólítom Karácsony Gergelyt a jogtalan számlák azonnali stornójára, visszavonására, rendezésére, a rezsicsökkentés maradéktalan végrehajtására és a sértett lakóktól való bocsánatkérésre! Továbbá, vizsgálja ki azt is, hogy a jogsértés előfordulhatott-e más távfűtésű lakóházakban!

Egyúttal arra kérem a Fővárosi Kormányhivatalt, hogy haladéktalanul és teljes körűen vizsgálja meg a Kölcsey Lakásszövetkezet és a FŐTÁV felelősségét a fogyasztóvédelmi szabályok és a rezsicsökkentés megsértésében.

Magyarországon a rezsicsökkentés minden rezsifizető magánszemélynek törvényben biztosított jogon jár, azt senki sem sértheti meg büntetlenül!"

Németh Szilárd kétszeresen is illetékesnek érezhette magát, hiszen amellett, hogy rezsibiztos, Csepelen indult országgyűlési képviselőjelöltként, de áprilisban ismét kikapott az ellenzéki Szabó Szabolcstól. 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk