Novák Katalin: „A mai szavazás súlyos érv lesz amellett, hogy új szövetségeseket kell keresnünk”

  • narancs.hu
  • 2020. január 16.

Belpol

Az államtitkár nincs elragadtatva attól, hogy a Néppárt is megszavazta a hetes cikkelyről szóló határozattervezetet.

„Amikor arról döntünk majd, hogy maradjon-e a Fidesz a Néppártban, a mai szavazás súlyos érv lesz amellett, hogy új szövetségeseket keressünk” – nyilatkozta az atv.hu-nak Novák Katalin, azzal kapcsolatban, hogy a Néppárt is megszavazta a Magyarország elleni hetes cikkelyről szóló határozattervezetet.

Nagy pofon a Fidesznek - a Néppárt is megszavazta a Magyarország elleni hetes cikkelyről szóló határozattervezetet

Közel lehet a Néppárt-Fidesz meccs vége. 446 igen és 178 nem szavazat ellenében az Európai Parlament megszavazta, hogy folytatni kell a hetes cikkely szerinti eljárás folytatását Magyarország és Lengyelország ellen. (A hetes cikk szerinti eljárást az Európai Parlament kezdeményezte 2018 szeptember 12-én, a testület szerint ugyanis Magyarországon fennáll a veszélye az uniós értékek súlyos és rendszerszintű sérülésének.)

„Akik EPP-s létükre ellenünk szavaztak, azok ismét azt bizonyították, hogy számukra a szövetségünk mit sem ér, fontosabb a rájuk nehezedő liberális nyomásnak és elvárásoknak való megfelelés, mint a jog és az igazság” – fogalmazott a család- és ifjúságügyi államtitkár.

Figyelmébe ajánljuk

Szól a jazz

Az ún. közrádió, amelyet egy ideje inkább állami rádiónak esik jól nevezni, új csatornát indított. Óvatos szerszámsuhintgatás ez, egyelőre kísérleti adást sugároznak csupán, és a hamarosan induló „rendes” műsorfolyam is online lesz elérhető, a hagyományos éterbe egyelőre nem küldik a projektet.