Novák Katalin gyorsan kifejtette, helyteleníti Parragh László homofób kijelentését

  • narancs.hu
  • 2021. augusztus 31.

Belpol

Az Iparkamara elnökének tegnapi tanévnyitó beszéde okozott felháborodást.

"Mélységesen helytelen, amit ő mondott, én ezzel nem értek egyet, és abban a kormánynak is mindig határozott volt az álláspontja, hogy a szexuális orientáció magánügy, és mindenki a saját orientációjának megfelelően szabadon élheti az életét – Novák Katalin az RTL Klub kérdésére fejtette ki véleményét Parragh kijelentéséről,  a közösségi élet újraindításáért felelős  operatív törzs keddi sajtótájékoztatóján, írja a 24.hu.

Parragh László ugyanis Csongrádon tartott hétfőn tanévnyitó beszédet, amelyben úgy fogalmazott: 

Erős vívódás volt bennem a hétvégén, hogy ezt szóba hozzam-e, nehogy elrontsam az ünnep hangulatát […] Azt már nehezen viselem, amikor mondjuk a 9 éves kisfiamat a tanár úgy segíti fel a létrán vagy a kötélen, hogy egyébként tudom róla, hogy a fiúkhoz vonzódik.

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara elnökeének kijelentését élesen bírálta a Pedagógusok Demokratikus SzakszervezeteI: "elképesztően primitív és műveletlen beszólás". Hozzátették: az a bűn, ha akár egy hetero-, akár egy homoszexuális felnőtt abuzál, zaklat egy gyereket, nem pedig a nemi irányultság, idézi a 24.hu.

Novák Katalin a mai sajtótájékoztatón hozzátette:

"Nem megengedhető az, hogy valaki ilyen kijelentést tegyen. Ez nagyon határozottan ellentétes azzal, amit én helyesnek tartok. Senkit nem lehet a szexuális orientációja alapján negatívan megítélni, pláne nem a nyilvánosság előtt."

A sajtótájékoztatón elmondta azt is, hogy a Hungarian Youth Association képviselői azt kezdeményezték, hogy azok a külföldön tanuló magyarok, akik Magyarországon szeretnének gyakornoki munkát vállalni, ehhez valamilyen támogatást kapjanak.

Kedves Olvasónk!

Elindult hírlevelünk, ha szeretné, hogy önnek is elküldjük heti ajánlónkat, kattintson ide a feliratkozásért!

A Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap.

Jöjjön el mindennap: fontos napi híreink ingyenesen hozzáférhetők! De a nyomtatott Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt.

Fizessen elő, vagy támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

Figyelmébe ajánljuk