Orbán a tüntetésekről: a „nyugodt erő” áll szemben az „agresszióval”

  • Narancs.hu/MTI
  • 2018. december 24.

Belpol

Magyarország a huszadik századot elvesztette, de a huszonegyediket meg akarja nyerni – nyilatkozta Orbán Viktor miniszterelnök a Magyar Idők hétfői számában megjelent interjúban.

„Lesznek választások 2019-ben, de a mi horizontunk 2030” – mondta a kormánypárti napilapnak adott karácsonyi interjújában a miniszterelnök.

A napokban zajlott tüntetésekkel kapcsolatban Orbán Viktor azt emelte ki: a kormány képviseli a munkát, az otthont, a családot, a biztonságot, ezzel szemben áll az ellenzék politikája, amely egyszer már tönkretette Magyarországot. Az egyik oldalon az országot megvédeni akaró „nyugodt erő”, a másikon pedig az agresszió, az erőszak, a bevándorlás támogatása és az adóemelések.

"Hazudik az ellenzék"

Orbán Viktor ismét megvédte a tüntetéseket kiváltó, Fidesz kezdeményezte túlóratörvényt is, szerinte, ki ellenzi a 400 órás túlmunkát, az érte járó bér csúszó kifizetését, „az a dolgozók ellen beszél, mert a lépés az ő érdekeiket szolgálja, a bérek növekedését eredményezi majd”. Felhívta a figyelmet arra, hogy a gyarapodó béreket „az ellenzéki hazugságokkal szemben” ugyanúgy, mint eddig, havonta kell kifizetniük a munkaadóknak.

Vasárnap már a Várból jelentkezett Orbán Viktor

Vasárnap már a Várból jelentkezett Orbán Viktor

 

 

Szerinte az ellenzék a kétharmados parlamenti többségnek csak egyetlen intézkedését lenne képes támogatni: a lemondását. Még az otthonápolási díj emelését sem szavazta meg az ellenzék, amely mindenáron kormányt akar buktatni, ezért elutasítja „a konstruktív együttműködést”. Kormánybuktatásról azonban kizárólag a választópolgárok dönthetnek, ennek pedig legközelebb 2022-ben jön el az ideje - figyelmeztetett a miniszterelnök.

Soros, Soros, Soros

Az európai helyzetről szólva a kormányfő azt emelte ki: a nagy nyugati országok vegyes civilizáció létrehozásával kísérleteznek, "úgy gondolják, hogy a keresztény Európából legyen keresztény-muszlim Európa".

Közép-Európa azonban úgy döntött, hogy ebbe a kísérletbe bele sem kezd, mert a kockázatok rendkívül nagyok. Ugyanakkor szerinte „a magyar ellenzéket eszközként használják. Soros György és hálózatai nem tűrik el, hogy Közép-Európa kimaradjon az ő nagy társadalomalakító kísérletükből (...) Ebben a küzdelemben lesz fontos mérföldkő az európai parlamenti választás, ekkor mérik össze az erejüket a keresztény Európát védelmező, illetve a bevándorláspárti politikai erők. Ismét kialakul az a történelmi helyzet, hogy Magyarország nemcsak önmagáért, hanem egyben a keresztény Európáért is küzd” – jelentette ki Orbán Viktor.

Jön a válság

Orbán beszélt arról is, várható-e a közeljövőben válság. Szerinte válság idején felértékelődik, ha egy országnak stabil a kormánya, ilyenkor felértékelődik a kétharmad, mert a cselekvőképesség fontos erőforrás.

„Nyolc évbe telt, amíg a magyaroknak sikerült meggyőzniük egymást, hogy van értelme a munkájuknak. Lassan ott tartunk, hogy többen dolgoznak, mint valaha. Ezért a magyar gazdaság ma ütésálló” – mondta.

A miniszterelnök végül boldog, békés, áldott karácsonyt kívánt mindenkinek.

A miniszterelnök egyébként vasárnap este gyújtotta meg az utolsó gyertyát az idei adventi koszorún: a Facebookon készült, fentebb látható fénykép szerint már a Budai Várban, a több tízmilliárdért kialakított hivatalában. Azaz Orbán Viktor irodája már felköltözött a Várba.

Figyelmébe ajánljuk