Orbán Viktor és a bicskei pedofil igazgató egy színpadon kampányoltak még 2002-ben

  • narancs.hu
  • 2024. február 21.

Belpol

Érdekes áthallásai vannak Orbán akkori szavainak.

Tompos Márton, a Momentum alelnöke szerdán közzétett a Facebook-oldalán egy 2002-es videót a bicskei önkormányzati választási kampány idejéből. A rendezvényen mutatták be az  Összefogás a Városért 2002 Egyesület önkormányzati képviselőjelöltjeit mutatták be az érdeklődőknek, a listavezető V. János, a bicskei gyermekotthon akkori igazgatója, aki a bicskei szervezet listavezetője lett a 2002-es önkormányzati választáson. V. Jánost 2019-ben a Győri Ítélőtábla jogerősen nyolc év fegyházra és 8 év közügyektől eltiltásra ítélte a gondozására bízott gyermekekkel szemben elkövetett szexuális bűncselekmények miatt.

A felvételről kiderül, hogy Orbán Viktor személyesen kampányolt az egyesület mellett, és beszédet is mondott a bicskei rendezvényen, ahol ott ült mögötte V. János is.

Bár azt véletlenül sem állítanánk, hogy Orbánnak itt tudnia kellett volna, mit csinál a több, mint tíz évvel később elítélt férfi, de azért furcsa áthallása van ott elmondott szavainak:  „Ma a szabadságot elsősorban az fenyegeti, hogy megengedhetővé vált Magyarországon, hogy köztörvényes bűnözőket a választások után kihozzanak a börtönből.”

Tompos Márton a Facebook-posztjában megjegyzi: „Fontos itt elmondanom a forrás neve nélkül, de biztosan tudom, hogy az igazgató azért hagyta ott az előző munkahelyét, mert szexuálisan zaklatott egy rábízott gyereket. Abból nem lett jelzés, csak egy szülő jelezte, hogy ez történik a gyerekével. János inkább távozzon csendben, csak hogy ne legyen ügy, ne legyen botrány. Ezután helyezkedett el a bicskei gyermekotthonnál 1990-ben. Orbán 2002-ben mégis egy színpadra állt vele. Tompos szerint a videó egy újabb egyértelmű jele a „fideszes kapcsolatnak, ezúttal már magához, Orbán Viktorhoz is.”

 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk