Orosz embercsempészt is fogtak Csongrád-Csanádban

  • Narancs.hu/MTI
  • 2022. április 17.

Belpol

Három embercsempész – azaz sofőr – és 115 határsértő ellen indult eljárás a húsvétvasárnapra virradó éjszakán.

A magyar és osztrák rendőrök katonákkal és a polgárőrökkel együttműködve öt csoportban 68 határsértőt tartóztattak föl Apátfalva, Mórahalom és Ásotthalom külterületén a vasárnapra virradó éjszakán Csongrád-Csanád megyében. A csoportok tagjai szír, afgán, pakisztáni, tunéziai, illetve líbiai állampolgárnak vallották magukat.

Röviddel éjfél után egy magyar rendszámú kisbuszt ellenőriztek Szegeden, melyben 21, magát afgán állampolgárnak valló határsértőt találtak. Húsz perccel később Mórahalom külterületén, az 55-ös számú főúton ellenőriztek egy lengyel rendszámú személygépkocsit, majd az autó közelében öt határsértőt találtak, akik szintén afgán állampolgárnak vallották magukat. Fél háromkor az M43-as autópályán, Szeged közelében ellenőriztek egy román kisbuszt, melyben újabb 21 határsértőt találtak, akik afgán, illetve indiai állampolgárnak mondták magukat.

A járművek szerb, orosz és román állampolgárságú sofőrjeivel szemben embercsempészés bűntettének megalapozott gyanúja miatt indult eljárás. A határsértőkkel szemben a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően jártak el – írja a közlemény.

Ez azt jelenti, hogy visszakísérik őket a határzárhoz.

Kedves Olvasónk!

Elindult hírlevelünk, ha szeretné, hogy önnek is elküldjük heti ajánlónkat, kattintson ide a feliratkozásért!

Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap.

Jöjjön el mindennap: fontos napi híreink ingyenesen hozzáférhetők! De a nyomtatott Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt.

Fizessen elő, vagy támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

Figyelmébe ajánljuk