Országszerte több mint 500 helyen gyűjti az üres nemzeti konzultációs íveket az aHang és az Egységes Diákfront

  • narancs.hu
  • 2023. december 4.

Belpol

Január végéig 1 millió konzultációs ív összegyűjtése a cél.

Hétfőn országszerte több száz helyszínen nyíltak meg az aHang és az Egységes Diákfront (EDF) leadópontjai, ahol bárki leadhatja az üres nemzeti konzultációs ívet – olvasható a két szervezet közös közleményében.

Ahogy arról korábban mi is beszámoltunk, az aHang és az Egységes Diákfront az általuk szervezett októberi alternatív népszavazás befejezésekor jelentette be, hogy

január végéig 1 millió üres konzultációs ívet gyűjtenek össze, hogy így demonstrálják, hazugságok és propaganda helyett valódi kérdésekben akarnak véleményt mondani.

„Most először van értelme a konzultációs íveknek. A kormány saját játékszerét fordítjuk maguk ellen és megmutatjuk, hogy rengetegen vagyunk, akik hazugságok helyett valódi kérdésekben, az oktatás legfontosabb kérdéseiben akarunk konzultálni. Minél több ívet gyűjtünk össze, annál inkább meg fogjuk akadályozni, hogy újabb hazug plakátkampányok lepjék el az országot, azt hirdetve, hogy a magyar emberek 97%-a egyetért a kormánnyal.” – mondta a gyűjtéssel kapcsolatban Szalóki Viktor, az aHang szóvivője.

A saját vagy összegyűjtött üres konzultációs íveket már több mint 500 helyszínen lehet leadni. A leadópontok listája a 7igen.hu oldalon érhető el. A két szervezet közleménye szerint rengeteg magánember csatlakozott a kezdeményezéshez „leadópontként”, akik a saját postaládájukban gyűjtik az papírokat, de több vállalkozás, bolt és vendéglátóegység is megtalálható a térképen, sőt vannak olyan pártok is, amelyek az irodáikban fogadják a konzultációs íveket, de postai úton is el lehet küldeni azokat.

 

 
Forrás: aHang

„Szuverenitásunk védelmét nem egy közpénz milliárdokból finanszírozott propaganda kérdőív fogja biztosítani, hanem az, ha modern, XXI. századi oktatást biztosítunk a jövőnk generációjának. Ez semmi más, mint egy kampányeszköz, ha a kormány valóban kíváncsi lenne az emberek véleményére, akkor a hazugságok helyett valódi problémákról folytatna párbeszédet.” – véli az aHang szóvivője. A leadópontok mellett több utcai pultozás és kitelepülés alkalmával is várják az íveket az aHang és az EDF aktivistái, akik igyekszenek az ország minden pontjára eljuttatni az „ellenkonzultáció” hírét.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk