Orvosi Kamara: nem követett el vétséget a szegedi orvos, aki az olaszországi síelés után karantén helyett visszaállt műteni

  • narancs.hu
  • 2020. június 22.

Belpol

Később kiderült, hogy koronavírusos volt.

Lezárult az orvosi kamara Rovó László elleni vizsgálata – számol be a SzegedMa.

A szegedi egyetem rektora és a Szegedi Kórház Fül-Orr-Gégészeti és Fej-Nyaksebészeti Klinika igazgatójának ügye akkor indult, amikor kiderült: dél-tiroli síelése után nem vonult önkéntes karanténba, visszaállt dolgozni, majd kiderült, hogy koronavírusos. A pozitív teszteredmény hírét Rovó március 22-én meg is erősítette.

A Magyar Orvosi Kamara helyi szervezete hivatalból és azonnali hatállyal indított eljárást az orvos ellen, a vizsgálatot elfogultság miatt végül a MOK Győr-Moson-Sopron Megyei Területi Szervezete folytatatta le – teszi hozzá a hvg.hu.

A Szegedma közlése szerint a vizsgálat eredménye az, hogy Rovó László nem követett el semmilyen mulasztást, szabályosan és felelősen járt el, nem veszélyeztetett senkit. A vizsgálat kitér arra is, hogy Rovó feltehetően Szegeden fertőződött meg; erre abból következtetnek, hogy útitársai nem kapták el a betegséget. Emellett a MOK szerint az orvos megtette a kellő óvintézkedéseket.

A kormány már februárban figyelmeztetést adott ki, hogy az Észak-Olaszországba utazóknak hazatéréskor ajánlott az önkéntes karanténba vonulást választani.

Figyelmébe ajánljuk