Orbán irodáját renoválta, most már milliárdos

  • narancs.hu
  • 2020. június 22.

Belpol

Megéri a miniszterelnök közelében dolgozni.

A folyamatos építkezéseknek is köszönhetően milliárdos osztalékot vehetett ki cégéből a Miniszterelnökségnek otthont adó Karmelita-kolostort is felújító mérnökiroda tulajdonosa – írja az mfor.

A várbeli építkezések nagy nyertese a Confector Mérnökiroda Kft. lett, írják, amely a Karmelita-kolostor elkészülte után is sorra kapja a megbízásokat a Várkapitányság Zrt.-től. A budai Vár renoválásával kapcsolatos közbeszerzéseken nemcsak a cég, hanem az Innova Construm Kft. is gyakran szerepel eredményesen – írják.

A Holman Sándor többségi tulajdonában lévő Confector 2019-ben  4,2 milliárd forintos árbevétellel és 364 millió forintos profittal zárt, az eredménytartalékból pedig 1,5 milliárd forint osztalékot vettek ki. Hogy mennyi adófizetői pénz ment a Karmelita-kolostor felújítására, azt nem tudni pontosan, de a 12 ezer nm-es épület renoválási munkálataira 13,3 milliárd forint értékű szerződést kötöttek a Confector Kft.-vel.

Hozzáteszik, hogy a Holman-család többi tagjának is bőven akad megrendelése a Várkapitányság Zrt.-től: "A Confector Kft.-ben kisebbségi tulajdonos Holman László, akinek az Innova Construm Kft.-ben is van részesedése, de a 2016-ban alapított cégben Holman Péter a többségi tulajdonos."

Figyelmébe ajánljuk