Öt egyetemmel kötött együttműködési megállapodást a Mészáros Csoport

  • MTI/narancs.hu
  • 2021. augusztus 27.

Belpol

Épp azokkal, amelyeket nemrég tett a kormány alapítványi fenntartásúvá.

A Mészáros Alapítvány ötödik, Egerszalókon megrendezett éves konferenciáján pénteken jelentették be, hogy a Mészáros Csoport öt egyetemmel kötött együttműködési megállapodást. Éppen azokkal, amelyeket az állam nemrég tolt át alapítványi fenntartásba.

Az öt egyetem: a Szegedi Tudományegyetem, a Pécsi Tudományegyetem, a Pannon Egyetem, az Óbudai Egyetem és Neumann János Egyetem kötötték meg. 

A bejelentett stratégiai megállapodás értelmében a Mészáros Csoport együttműködik az egyetemek doktori képzéseivel úgy, hogy a kutatások folytatásához szakmai támogatást nyújt. Az intézmények bevonják a csoport szakembereit az oktatási folyamatokba, a cégcsoport vállalatai pedig együttműködnek a K+F projektekben az egyetemmel, biztosítva az elméleti tudás mellett a gyakorlati ismereteket is. Az együttműködésben résztvevő campusokon folyó kutatásfejlesztések elősegítésén túl az együttműködés célja a közös termékfejlesztéseken át a gyakorlati képzés biztosítása is, valamint a gyakornoki idő alatt kiemelkedő teljesítményt nyújtó hallgatók számára a program ösztöndíjat biztosít, a legjobban teljesítő hallgatók számára a cégcsoport hosszútávú munkalehetőséget kínál, növelve ezzel az egyetemi képzésben résztvevők elhelyezkedési mutatóit - teszi hozzá a 444.hu.

Mészáros Beatrix, a Mészáros Csoport operatív vezetője előadásában ismertette, hogy a csoporthoz tartozó több mint háromszáz cég tíz ágazatban van jelen. Többen piacvezetők közülük, így az építőipari cégek mellett az Opus Global Nyrt., a Hunguest Hotels Zrt., az Opus Tigáz Zrt. és a Talentis Agro Zrt. A cégcsoportnak 25 ezer munkavállalója van, ezzel a legnagyobb nem állami foglalkoztató - hangsúlyozta.

Kedves Olvasónk!

Elindult hírlevelünk, ha szeretné, hogy önnek is elküldjük heti ajánlónkat, kattintson ide a feliratkozásért!

A Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap.

Jöjjön el mindennap: fontos napi híreink ingyenesen hozzáférhetők! De a nyomtatott Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt.

Fizessen elő, vagy támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

 

 

Figyelmébe ajánljuk