Palkovics: azt látjuk, a számok alapján a kórházak visszaállhatnak a normál működésre

  • narancs.hu
  • 2020. június 11.

Belpol

A miniszter szerint eddig minden járványügyi javaslatuk kivétel nélkül eredményes volt.

Most azt látjuk, hogy a számok alapján a kórházak visszaállhatnak a normál működésre –  mondta Palkovics László innovációs és technológiai miniszter az ATV kérdésére egy sajtótájékoztatón. Hozzátette: „minden részben számítás alapú, részben pedig különböző képletek elemzésén alapuló javaslatunk, amit tettünk, megvalósult. Ebbe a körbe tartozik az is, hogy most a kórházak megnyílnak, hiszen ha megnézzük a kórházi járványokkal szembeni küzdelmet, ezek kivétel nélkül eredményesek voltak.”

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium vezetésével működik az a járványügyi-tudományos szakértői csapat is, amely eltalálta, hogy épp május harmadikán tetőzik majd a vírus Magyarországon.

Arra a kérdésre, hogy pontosan mikorra várható a normál működés visszaállításának a kezdete Palkovics pontos választ nem tudott adni, mint mondta, ezt Müller Cecília tisztifőorvostól kell megkérdezni, ők ebbe nem avatkoznak bele, csak számolnak, és az alapján tesznek javaslatokat.

Müller Cecília kedden az Operatív Törzs tájékoztatóján azt mondta, hogy másnap döntés születik a visszaállásról, miközben az EMMI részéről azt a tájékoztatást adták az ATV Híradónak, hogy pénteken lesz bejelentés az ügyben.

Figyelmébe ajánljuk