Parragh: Az igazi kockázat, hogy mikor éri utol Románia Magyarországot

  • narancs.hu
  • 2023. március 9.

Belpol

Nem az a valós veszély, hogy mi mikor érjük utol Ausztriát. 

Egyre gyakrabban jelentkeznek eltérő természetű válságok – mondta Parragh László, a Magyar Kerskedelmi és Iparkamara elnöke a szervezet Gazdasági Évnyitó című rendezvényén.

Az ATV tudósítása szerint Parragh a 2008-as pénzügyi válságot, a koronavírus-válságot, a geopolitikai versenyt, az Európai Unión belüli feszültségeket és az orosz-ukrán háborút is ide sorolta, hozzátéve: a kihívások sora aligha ért véget. 

 
Parragh László, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (MKIK) elnöke (j) beszédet mond az MKIK évnyitó gazdaságpolitikai fórumán Budapesten 2023. március 9-én. Balról Nagy Márton gazdaságfejlesztési miniszter. Fotó: Koszticsák Szilárd / MTI
 

Felidézte, hogy a kamara már öt éve felhívta a figyelmet az inflációs veszélyre. Beszédében kritizálta a jegybankot is, mint mondta: az MNB sokáig tagadta, hogy van inflációs veszély.

A kamarai elnök szerint most nem az a valós veszély, hogy mikor érjük utol Ausztriát, hanem az igazi kockázat az, ha Románia előzi meg Magyarországot. 

 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk