6 év fegyházbüntetésre mérsékelték Budaházy György büntetését

  • narancs.hu
  • 2023. március 9.

Belpol

Másodfokon a többi vádlott büntetését is csökkentették. 

Másodfokon 6 év fegyházbüntetésre mérsékelték Budaházy György büntetését a  Hunnia-perben. Ebbe beleszámít az eddig a börtönben töltött idő egy része. Ezenkívül 5 év közügyektől való eltiltást is kapott – írja a Telex

Március 9-én tartották az ítélethirdetést. A bíróságon megjelentek Budaházy támogatói és tisztelői, mint Morvai Krisztina, Gaudi-Nagy Tamás, Zagyva György Gyula, Torockai László és Kisberk Szabolcs. A többi vádlott büntetését is csökkentette a bíróság: a másodrendű és harmadrendű vádlottat öt és fél évre ítélték, a negyed- és ötödrendű, valamint a nyolcadik és kilencedik rendű vádlott 5-5 évet kapott. 

Az évek óta húzódó Hunna-perrel a közelmúltban foglalkozott részletesen a Magyar Narancs, ugyanis a vádlottak közül hétnek eljárási kegyelmet adott Novák Katalin köztársasági elnök december végén arra hivatkozva, hogy 13 év után sem született jogerős ítélet. 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk