Publicus: Nőtt az elégedetlenség a magyarok körében

  • narancs.hu
  • 2023. december 20.

Belpol

Még a Fidesz-szavazók 29 százaléka is így érez.

Nőtt az elégedetlenség a magyar társadalomban

a Publicus Intézet felmérése szerint – írjaNépszava. A felmérés kérdésére, miszerint mennyire elégedettek a megkérdezettek azzal, ahogy az országban mennek a dolgok novemberben 33 százalék válaszolta, hogy egyáltalán nem elégedett, decemberben azonban már 46 százalék. Az inkább elégedettek aránya 29 százalékról 25-re csökkent, az adatok szerint az elégedetlenek tábora összességében 62-ről 71 százalékra nőtt. Júliusban 76 százalékot mértek.

A teljes mértékben elégedettek novemberben és decemberben is 8-8 százalékot tettek ki, az inkább elégedettek aránya pedig 27-ről 20 százalékra csökkent.

A reprezentatív felmérés szerint elsősorban az ellenzékiek és a bizonytalanok elégedetlenek, de a Fidesz-szavazók 29 százaléka is hasonlóan érez.

Ha most vasárnap lennének az országgyűlési választások a megkérdezettek 79 százaléka biztosan elmenne, 10 pedig valószínűleg elmenne szavazni. Az összes válaszadó között a kormánypártok 25 százalékot kapnának, a Demokratikus Koalíció 14 százalékon áll, a többi ellenzéki párt egyenként nem éri el az 5 százalékos parlamenti küszöböt, a Momentum és az MSZP 4-4 százalékot kapott. A bizonytalanok aránya 36 százalék.

A felmérés rákérdezett arra is, hogy az ellenzéki pártok külön, vagy összefogva induljanak-e a 2024-es EP-választáson. 42 százalék a közös indulást támogatna, 20 százalékuk nem, 7 százalék pedig inkább nem ért egyet a közös indulással.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk