Rácz Zsófiának öt hónap után végre lett ideje találkozni a fiatal tanárokkal

  • narancs.hu
  • 2020. július 25.

Belpol

"Ami késik, nem múlik..." - írta.

Hónapokig próbált időpontot egyeztetni a Pedagógusok Szakszerveztének Ifjúsági Tagozata Rácz Zsófia ifjúságért felelős államtitkárral. A küldöttség még februárban, a 22 éves egyetemista kinevezésekor kért időpontot, majd a sikertelen próbálkozások és lemondott időpontok után végre pénteken fogadta az államtitkár a fiatal tanárokat – írja a hvg.hu.

Rácz a közösségi oldalán számolt be a találkozóról: "Ami késik, nem múlik... ;)" - írta.

Azt is hozzátette, hogy az egyeztetésen felhozott témák nagy része köznevelési kérdés volt, és abban állapodtak meg, hogy tolmácsolja az észrevételeket és javaslatokat az illetékes döntéshozók felé.

Bár azt Rácz nem részletezi, hogy pontosan mik voltak ezek az észrevételek és javaslatok, de a hvg.hu hozzáteszi, hogy a pedagógusok korábban azt írták, a pedagógushiányról, a túlterheltségről és az iskolai agresszióról szeretnének beszélgetni.

Törvényt módosítanak, hogy ki lehessen nevezni a 22 éves joghallgatót helyettes államtitkárnak

Személyre szabva. Ahogyan arról a Narancs.hu is beszámolt, Novák Katalin, az Emberi Erőforrások Minisztériumának családügyi államtitkára a Facebookon közölte, hogy a 22 éves joghallgató Rácz Zsófia váltja a helyettes államtitkári poszton Illés Boglárkát, akit a Fidelitas a hétvégén elnöknek választott. Korábban az Alapjogokért Központban dolgozott.

Figyelmébe ajánljuk

Szól a jazz

Az ún. közrádió, amelyet egy ideje inkább állami rádiónak esik jól nevezni, új csatornát indított. Óvatos szerszámsuhintgatás ez, egyelőre kísérleti adást sugároznak csupán, és a hamarosan induló „rendes” műsorfolyam is online lesz elérhető, a hagyományos éterbe egyelőre nem küldik a projektet.