Törvényt módosítanak, hogy ki lehessen nevezni a 22 éves joghallgatót helyettes államtitkárnak

  • narancs.hu
  • 2019. december 4.

Belpol

Személyre szabva.

Ahogyan arról a Narancs.hu is beszámolt, Novák Katalin, az Emberi Erőforrások Minisztériumának családügyi államtitkára a Facebookon közölte, hogy a 22 éves joghallgató Rácz Zsófia váltja a helyettes államtitkári poszton Illés Boglárkát, akit a Fidelitas a hétvégén elnöknek választott.

Rácz Zsófia 22 évesen lett helyettes államtitkár

Korábban az Alapjogokért Központban dolgozott. "Rendhagyó módon nem sajtótájékoztatón, hanem itt, a közösségi médiában szeretném bemutatni Önöknek azt az ifjú hölgyet, aki helyettes államtitkárként a fiatalokat fogja képviselni, és értük fog dolgozni az államtitkárságon.Zsófi 22 éves joghallgató, korábban Magyarország ENSZ ifjúsági küldötte volt, dolgozott politikai elemzőként is.

A 24.hu úgy értesült kormányzati körökből, hogy Rácz Zsófia kinevezése érdekében módosítják az államtitkárok kinevezésének szabályait.

„Közigazgatási államtitkárrá és helyettes államtitkárrá minden büntetlen előéletű, az országgyűlési képviselők választásán választható személy kinevezhető, aki jogász mesterképzési szakon szerzett szakképzettséggel vagy közigazgatási mesterképzési szakon szerzett okleveles közigazgatási szakértő vagy okleveles közigazgatási menedzser szakképzettséggel vagy gazdaságtudományok képzési területen alap- vagy mesterképzésben szerzett közgazdász szakképzettséggel vagy felsőfokú végzettséggel és a feladat- és hatáskörének megfelelő szakirányú szakképzettséggel rendelkezik” – olvasható a jelenlegi rendelkezés.

A portál úgy tudja, a kormány szándéka az ifjúságért felelős helyettes államtikári poszt megreformálása, hogy a diplomaszerzéshez szükséges életkornál fiatalabbak is kinevezhetők legyenek. A módosítás értelmében a posztra diplomás vagy hallgatói jogvisszonnyal rendelkező személy kerülhet. A 24.hu továbbá arról ír, hogy Novák Rácz Zsófiára egy New York-i konferencián figyelt fel.

Figyelmébe ajánljuk