Rávágta az ajtót az etikai bizottságra és megy a bíróságra a kizárni javasolt gyulai DK-tag

Belpol

Az ülés egyetlen napirendi pontja a Gyurcsány Ferencet és a pártvezetést bíráló Leel-Őssy Gábor kizárása volt.

 

„A gyávaság jele, hogy Gyurcsány nincs itt, holott ő kezdeményezte a kizárásomat a DK-ból. Egyben ő a felelős azért, hogy a Demokratikus Koalíció tizenhárom év alatt jól felépített Békés megyei szervezetei ma akció- és működésképtelenek” – hallani azon a hangfelvételen, amely péntek délelőtt a DK országos etikai bizottságának ülésén készült. Az ügy előzménye, hogy az addig legnagyobb ellenzéki pártnak a június 9-i önkormányzati választáson elszenvedett veresége után több nyilatkozatában lemondásra szólította fel Leel-Őssy a pártelnököt. Nem sokkal később a DK elnökségének nevében, de csak Gyurcsány aláírásával Könyv helyett karikatúra | Magyar Narancs , olyan javaslat született, amelynek eredményeként pártellenes magatartása miatt kezdeményezte a gyulai DK-s tag kizárását.

A Demokratikus Koalíció erre kijelölt Budapest, XIX. kerületi etikai bizottsága, érdemben meg sem vizsgálta Leel-Őssy 70 oldalas beadványát, mégis azt javasolta Békés 3. számú választókerület taggyűlésének, hogy zárja ki a gyulai tagot. A viharosra sikeredett augusztus közepi ülésről utóbb kiderült, szabálytalanul hívták össze, ezért hatályon kívül helyezték a Leel-Őssy kizárásáról szóló határozatot, de az ott hozott egyéb döntéseket nem, holott a tagság egy részétől Varju László alelnök önkényesen megvonta a voksolás jogát.

Ebben a helyzetben a DK országos etikai bizottsága hívatott dönteni Leel-Őssy sorsáról. Pénteken a gyulai tag szenvedélyes beszédet mondott, majd felrúgva a menetrendet nem várta meg a döntést, hanem a grémiumra csapta az ajtót azzal, hogy igazának bizonyításáért a bírósághoz fordul.

A történtek előzményeiről korábban itt írtunk: 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódásról és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyen nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazságot. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk