Rendőrség: "Kényelmetlen a biztonsági öv? A koporsó kényelmetlenebb"

  • narancs.hu
  • 2023. november 13.

Belpol

Azt ajánlják, aki nem bírja bekötni magát, inkább használja a közösségi közlekedést.

Az utóbbi időszak adatai azt mutatják, hogy emelkedett azoknak a száma, akik azért haltak meg egy balesetben, mert nem kötötték be magukat"

– figyelmeztet a rendőrség. Úgy fogalmaznak, gyalázatos számokat mutatnak az októberi ellenőrzéseik adatai. A rendőrök az elmúlt hónapban több mint 10 700 olyan autóssal – 80 százalékban sofőrökkel – találkoztak, akik fittyet hányva a szabályokra nem csatolták be a biztonsági övet. "Pedig az öv életet menthet! Nem éri meg kockáztatni sem saját magunk, sem mások életét!"

Hozzátették, még nagyobb felelőtlenség, hogy közel 200-an a gyermekük testi épségét és életét kockáztatták azzal, hogy vagy szabálytalanul, vagy egyáltalán nem használták a gyermekülést.

A rendőrök számtalan kifogást hallották már: "kényelmetlen", vagy "épp csak leugrottam a boltba/óvodába/iskolába…" Mint mondják, "mindent (is) hallottunk már".

Bukósisak nélkül motorra ülni nemcsak könnyelműség, hanem szabálytalan is – emlékeztet a rendőrség. "Mégis több mint ötvenen játszottak ezzel orosz rulettet októberben."

Van egy minden problémát megoldó jó tanácsunk, amit eddig azért nem vetettünk be, nehogy cinizmussal bélyegezzenek meg minket. Azoknak, akik az unásig ismételt rendőrségi üzenetek és a szabályok ellenére nem képesek bekötni magukat (vagy bukósisakot húzni), javasoljuk, hogy használják a közösségi közlekedést!

Ott – kevés kivételtől eltekintve – nem lesz kényelmetlen a biztonsági öv" – írja a rendőrség.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk