Rétvári Bence elképesztő válasza az SNI-s gyerekeket segítő javaslatra: „a Jobbik és az LMP közeledik egymáshoz”

  • Gera Márton
  • 2018. november 5.

Belpol

Megint sikerült korrekt választ adnia az államtitkárnak.

Ma a sajátos nevelési igényű (SNI-s) gyerekek segítése is téma volt a parlamentben. A LMP-től Ungár Péter kérdezte az Emberi Erőforrások Minisztériumának vezetőjét arról, hogy a kormány hogyan fogja segíteni az SNI-s gyereket, akiknek szülei sokszor azzal is kénytelenek szembesülni, hogy az iskolák elvben hiába vannak felkészülve az SNI-s tanulók segítésére, a gyakorlatban ez egyáltalán nincs így. Ungár benyújtott két törvényjavaslatot, és kíváncsi volt, ezt támogatni fogja-e a kormány.

Majd jött a Kásler Miklós helyett válaszoló Rétvári Bence, aki valamiért egészen meglepő választ adott. Az államtitkár elmondta, hogy a kormány eddig is segítette a sajátos nevelési igényű tanulókat. Aztán szinte azonnal eltért a témától: szerinte alakul az LMP–Jobbik koalíció, mert egy jobbikos képviselő ma szintén az SNI-s gyerekekről kérdez. ezért Rétvári azt mondta, válaszát majd a jobbikos kérdés után folytatja.

false

 

Így is lett: miután a Jobbik politikusa elmondta a szintén a sajátos nevelési igényű tanulókkal kapcsolatos kérdését, Rétvári azt mondta, hogy felújítják az oktatási intézményeket, az SNI-s tanulók a felsőoktatásban is több támogatást kapnak, és ma már több gyógypedagógus és konduktor van, mint 2010-ben.

Emlékezetes, nemrég szintén Rétvári Bence volt az, aki egyik válaszában azt olvasta a kérdést feltevő Tordai Bence párbeszédes politikus fejére, hogy az egyetemen nem szerették a tanítványai.

Figyelmébe ajánljuk

Elhunyt Dobray György

  • narancs.hu
82 éves korában meghalt Dobray György Balázs Béla-díjas filmrendező, producer, operatőr, író, forgatókönyvíró.