Rétvári Bence elképesztő válasza az SNI-s gyerekeket segítő javaslatra: „a Jobbik és az LMP közeledik egymáshoz”

  • Gera Márton
  • 2018. november 5.

Belpol

Megint sikerült korrekt választ adnia az államtitkárnak.

Ma a sajátos nevelési igényű (SNI-s) gyerekek segítése is téma volt a parlamentben. A LMP-től Ungár Péter kérdezte az Emberi Erőforrások Minisztériumának vezetőjét arról, hogy a kormány hogyan fogja segíteni az SNI-s gyereket, akiknek szülei sokszor azzal is kénytelenek szembesülni, hogy az iskolák elvben hiába vannak felkészülve az SNI-s tanulók segítésére, a gyakorlatban ez egyáltalán nincs így. Ungár benyújtott két törvényjavaslatot, és kíváncsi volt, ezt támogatni fogja-e a kormány.

Majd jött a Kásler Miklós helyett válaszoló Rétvári Bence, aki valamiért egészen meglepő választ adott. Az államtitkár elmondta, hogy a kormány eddig is segítette a sajátos nevelési igényű tanulókat. Aztán szinte azonnal eltért a témától: szerinte alakul az LMP–Jobbik koalíció, mert egy jobbikos képviselő ma szintén az SNI-s gyerekekről kérdez. ezért Rétvári azt mondta, válaszát majd a jobbikos kérdés után folytatja.

false

 

Így is lett: miután a Jobbik politikusa elmondta a szintén a sajátos nevelési igényű tanulókkal kapcsolatos kérdését, Rétvári azt mondta, hogy felújítják az oktatási intézményeket, az SNI-s tanulók a felsőoktatásban is több támogatást kapnak, és ma már több gyógypedagógus és konduktor van, mint 2010-ben.

Emlékezetes, nemrég szintén Rétvári Bence volt az, aki egyik válaszában azt olvasta a kérdést feltevő Tordai Bence párbeszédes politikus fejére, hogy az egyetemen nem szerették a tanítványai.

Figyelmébe ajánljuk

Szól a jazz

Az ún. közrádió, amelyet egy ideje inkább állami rádiónak esik jól nevezni, új csatornát indított. Óvatos szerszámsuhintgatás ez, egyelőre kísérleti adást sugároznak csupán, és a hamarosan induló „rendes” műsorfolyam is online lesz elérhető, a hagyományos éterbe egyelőre nem küldik a projektet.

Fülsiketítő hallgatás

„Csalódott volt, amikor a parlamentben a képviselők szó nélkül mentek el ön mellett?” – kérdezte az RTL riportere múlt heti interjújában Karsai Dánieltől. A gyógyíthatatlan ALS-betegséggel küzdő alkotmányjogász azokban a napokban tért haza a kórházból, ahová tüdőgyulladással szállították, épp a születésnapján.

A szabadságharc ára

Semmi meglepő nincs abban, hogy az első háromhavi hiánnyal lényegében megvan az egész éves terv – a központi költségvetés éves hiánycéljának 86,6 százaléka, a teljes alrendszer 92,3 százaléka teljesült márciusban.

Puskák és virágok

Egyetlen nap elég volt ahhoz, hogy a fegyveres erők lázadása és a népi elégedetlenség elsöpörje Portugáliában az évtizedek óta fennálló jobboldali diktatúrát. Azért a demokráciába való átmenet sem volt könnyű.

New York árnyai

Közelednek az önkormányzati választások, és ismét egyre többet hallunk nagyszabású városfejlesztési tervekről. Bődületes deficit ide vagy oda, választási kampányban ez a nóta járja. A jelenlegi főpolgármester első számú kihívója már be is jelentette, mi mindent készül építeni nekünk Budapesten, és országszerte is egyre több szemkápráztató javaslat hangzik el.

Egymás között

Ahogyan a Lázár János szívéhez közel álló geszti Tisza-kastély felújításának határideje csúszik, úgy nőnek a költségek. A már 11 milliárd forintos összegnél járó projekt új, meghívásos közbeszerzései kér­dések sorát vetik fel.

Mit csinál a jobb kéz

Több tízmillió forintot utalt át Ambrózfalva önkormányzatától Csanádalbertire a két falu közös pénzügyese, ám az összeg eltűnt. A hiány a két falu mellett másik kettőt is nehéz helyzetbe hoz, mert közös hivatalt tartanak fönn. A bajban megszólalt a helyi lap is.

Árad a Tisza

Két hónapja lépett elő, mára felforgatta a politikai színteret. Bár sokan vádolják azzal, hogy nincs világos programja, több mindenben markánsan mást állít, mint az ellenzék. Ami biztos: Magyar Péter bennszülöttnek számít abban a kommunikációs térben, amelyben Orbán Viktor is csak jövevény.

„Ez az életem”

A kétszeres Oscar-díjas filmest az újabb művei mellett az olyan korábbi sikereiről is kérdeztük, mint a Veszedelmes viszonyok. Hogyan csapott össze Miloš Formannal, s miért nem lett Alan Rickmanből Valmont? Beszélgettünk Florian Zellerről és arról is, hogy melyik magyar regényből írt volna szívesen forgatókönyvet.