Hiába ígért a Honvédkórház vezetése béremelést, nem kapták meg a sürgősségi szakdolgozói

  • narancs.hu
  • 2018. november 5.

Belpol

Jól hangzott. Helyette mintha kisebb káosz lenne a bérek kifizetése körül.

Nem, illetve csak részben tartotta be a Honvédkórház sürgősségi centrumának dolgozói felé tett ígéretét az intézmény főparancsnoka – írja a hvg.hu. A lap információi szerint sem a szakdolgozók, sem a szakorvos-jelöltek, sem a rezidensek nem kapták kézhez hétfőn azt a többletpénzt, amivel az ott dolgozók drámai mértékű elvándorlását, az osztály összeomlásának elkerülését akarta még szeptember elején megakadályozni a kórház vezetése.

Viszont voltak, akik megkapták a dolgozók marasztalását elősegítő plusz jövedelmet. De olyan kórházi szakdolgozó is akadt, aki kevesebb fizetést kapott, mint eddig valaha.

Mintha kisebb káosz lenne a Honvédkórház béreinek kifizetéseit illetően.

A hvg.hu információja szerint majdnem 250 millió forint kellett volna ahhoz, hogy a kórház sürgősségi centrumát ne hagyják el tömegesen a dolgozók, vagyis hogy emiatt például ne szemészek, bőrgyógyászok lássanak el akut, sürgősségi eseteket, azaz ahhoz, hogy ne álljon le az egyébként összeomlás szélén álló osztály.

Az évi nagyjából 250 millió forintnyi bér- és eszközfejlesztés miután többszöri ígéret ellenére sem érkezett meg a sürgősségi centrumba, a kórház vezetése szeptemberben további majdnem 200 millió forintnyi béremelési ígéretet lengetett be. Ami úgy tűnik, csupán ígéret maradt.

Figyelmébe ajánljuk