Rogán arról beszélt, Európa legnagyobb tűzijátékát tervezik augusztus 20-ra

  • narancs.hu
  • 2022. május 19.

Belpol

Arról viszont már semmit nem mondott, mennyibe is fog ez nekünk kerülni.

Rogán Antal miniszterjelölti meghallgatásán kijelentette, hogy Európa legnagyobb tűzijátékát kívánják megrendezni augusztus 20-án az állami ünnep alkalmából - írja a hvg.hu.

A Miniszterelnöki Kabinetirodát eddig is vezető Rogán szerint ennek az a célja, hogy népszerűsítsék a vidéken élő magyarok körében a fővárost. Arról viszont már nem beszélt, hogy mindennek milyen költségei lesznek. Márpedig ez azért is aggasztó, mert a kormány már tavaly sem fogta a vissza magát: a "gurulmadárral" és diszkógömbbe oltott István királlyal megspékelt parádé és az esti tűzijáték ugyanis már így is rekordmagas összeget emésztett fel, az ünnepségek költsége valahol a nettó 5,5–7,9 milliárd forintos sávban állt meg.

A beszámoló szerint Rogán még arról beszélt a meghallgatáson, hogy a járvány miatt gyakorlatilag megszűnt a turizmus, ám az idei teljesítménye már meghaladhatta volna a 2019-es szintet, ha nem tör ki a háború. Azonban még a háború ellenére is rekordévre számítanak az elmúlt két évhez képest.

 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk